Scandalul cărnii de cal, o afacere ce ţine de “mafie“ şi “conspiraţie“

findus dece
findus dece

Ministere ale Guvernului Britanic pretind că există o conspiraţie complexă în spatele scandalului cărnii de cal, despre care spun că îşi are rădăcinie în globalizare, transmite Euronews.

În timp ce invstigaţia cu privire la modul în care carnea de cal a ajuns în produse alimentare ce se presupuneau a fi făcute din vită, secretarul de stat în domeniul Mediului din Marea Britanie, Owen Paterson, spune că încrederea consumatorilor în controlul calităţii şi etichetei s-a sfărâmat.

“Am sentimentul îngrozitor că avem de-a face cu o conspiraţie criminală internaţională. Da, există o mare cantitate de produse transportate în jurul lumii continuu şi se pare că un produs bun a fost înlocuit la un moment dat de unul contrafăcut“, spune Paterson.

Mâncarea congelată a fost lovită puternic de acest scandal, iar noi detalii apar despre o reţea complexă de măcelării şi interpuşi între ferme şi supermarketuri.

Europarlamentarul Verzilor, Jose Bove, merge mai departe şi vorbeşte despre o “mafie“ care ar organiza întregul proces de înşelăciune. “Pentru mine, acest tip de afacere aduce efectiv cu frauda. Spun clar că aici este vorba despre o mafie care înşeală consumatorii, şi, în acelaşi timp, scot muţi bani de pe urma acestei afaceri“, consideră europarlamentarul.

Între timp, oficialii încearcă să afle dacă mult discutata carne de cal găsită în Marea Britanie şi Franţa provine din abatoarele din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel