Scandal politic uriaș. "Este o înscenare cinică!"

Teroare la Chișinău. Fostul premier Vlad Filat a fost reținut pentru 72 de ore. Acuzațiile din partea procurorilor sunt grele, la fel și cele susținut de partidul său, PLDM. 

PLDM a condamnat parlamentarii moldoveni, care i-au ridicat imunitatea parlamentară lui Vlad Filat, la cererea procurorului general Corneliu Gurin. Reprezentanții partidului lui Filat, acuzat de fraudă de milioane de dolari, susțin că totul "este o înscenare cinică împotriva lui Vlad Filat și a Partidului Liberal Democrat din Moldova, care, în ultimii ani, sunt ținta permanentă a unor atacuri venite din diferite tabere politice". 

"Graba cu care au fost adoptate toate procedurile în parlament, fără a oferi deputaților suficient timp pentru a analiza pachetul de acte, demonstrează că este o comandă politică și că justiția este supusă politic și aplicată selectiv. Prin acest gest, adevărații vinovați pentru furtul de la Banca de Economii încearcă să găsească un țap ispășitor și să distragă atenția opiniei publice de la fărădelegile pe care le comit", precizează PLDM, într-un comunicat. 

Risc politic

Vlad Filat este suspectat de acte de corupție și implicare directă în fraude financiar-bancare. Liderul PLDM a respins acuzațiile. Susține că este un dosar politic, fabricat la comanda politicianului și omului de afaceri Vlad Plahotniuc, unul din rivalii săi politici, care ar controla sistemul de justiție din Republica Moldova.  Fostul premier moldovean este liderul uneia din cele trei formațiuni care formează actuala coaliție proeuropeană de la Chișinău. Ridicarea imunității și reținerea sa ar putea duce la destrămarea alianței de guvernare din Republica Moldova. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel