SCANDAL la ONB. De ce Alina Cojocaru nu va dansa în baletul 'Manon'

Balerina Alina Cojocaru nu va dansa duminică în spectacolul 'Manon' al Baletului Operei Naţionale, în care fusese anunţată în rol titular deoarece, din cauza conflictului dintre coregraful Johan Kobborg, directorul artistic al baletului ONB, şi fostul director interimar al ONB - Tiberiu Soare - nu a putut repeta.

'Aşteptam cu nerăbdare să dansez în 'Manon' mâine, alături de Friedemann Vogel. După ce am văzut primele două reprezentaţii ale acestui spectacol, doream foarte mult să mă alătur echipei acestei producţii', a scris artista pe pagina sa oficială de Twitter. Totuşi, spune ea, tensiunile de la ONB de săptămâna aceasta au împiedicat-o să se pregătească pentru reprezentaţie, precizează Agerpres.

'Din nefericire, evenimentele din zilele trecute au făcut să îmi fie imposibil să repet şi din păcate mâine nu voi putea interpreta acest rol. Aş vrea să le mulţumesc tuturor pentru sprijinul şi încrederea în această companie. Îmi pare rău că îmi dezamăgesc publicul. Şi eu sunt dezamăgită că nu pot dansa mâine, dar situaţia curentă a făcut ca acest lucru să îmi fie imposibilă. Aştept cu nerăbdare următoarele mele spectacole pe această scenă', a adăugat artista.

Ministrul Culturii a anunţat sâmbătă, pe pagina sa oficială de Facebook, că Johan Kobborg a acceptat postul de director artistic al Baletului Operei Naţionale Bucureşti şi apreciază că 'Opera are la conducere pe cei mai buni profesionişti'. Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu a anunţat vineri că i-a propus lui Vlad Conta să preia postul de director general interimar al Operei Naţionale din Bucureşti, urmând ca Tiberiu Soare să ocupe funcţia de director adjunct. Dirijorul Tiberiu Soare a fost numit pe 4 aprilie director general interimar al ONB. O zi mai târziu, coregraful Johann Kobborg anunţa pe contul său de Twitter că nu se mai regăseşte pe site-ul Operei Naţionale cu funcţia de director artistic al baletului - atribuţie ce i-a fost conferită, în mod oficial, la finalul anului 2013.

[citeste si]

'Am doar iubire pentru dansatori. Visez că într-o zi mă voi întoarce şi voi completa tot ce am început', a scris atunci Kobborg. În replică, Tiberiu Soare a declarat că gestul de a retrage funcţia celebrului balerin nu înseamnă că ONB renunţă la serviciile acestuia, ci că această titulatură nu există, în fapt, Kobborg având un contract de colaborare cu Opera, în calitate de artist. Potrivit ONB, 'schimbarea ce a intervenit pe site-ul oficial al Operei Naţionale Bucureşti are la bază faptul că titulatura de 'Director Artistic Balet' nu este prevăzută în schema instituţiei, Kobborg figurând ca balerin angajat şi deţinând, conform unui contract de colaborare, şi unele atribuţii de coordonare în cadrul Departamentului Balet al Operei'.

Kobborg a fost susţinut de numeroşi artişti, inclusiv de balerina Alina Cojocaru. 'Voi urca pe scena Operei Naţionale Bucureşti doar sub managementul care a creat acest balet, un balet pe care publicul îl iubeşte, cu (Johan - n.r.) Kobborg ca lider al nostru', a scris miercuri Alina Cojocaru, pe pagina sa de Twitter. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel