Scandal la Institutul Cantacuzino. Producția de vaccin antigripal, în pericol

„Suntem îndreptățiți să afirmăm că  fostul director general al Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, a fost principala cauză a declinului Institutului. După mai multe eforturi de a-l convinge să-și realizeze atribuțiile de serviciu, Consiliul de Administrație a considerat că schimbarea domnului Radu Iordăchel este necesară pentru a relansa activitatea Institutului”, susțin reprezentanții Ministerului Sănătății. Iordăchel, acuză la rândul său conducerea actuală a Institutului și MS pentru punerea în pericol a producției de vaccin antigripal. 

Actualul director al Institutului, Ovidiu Antal, a realizat investiţii, pe linia de vaccin antigripal, de doar 1,8 milioane lei din cele 8 milioane de lei, în condiţiile în care acesta trebuia să fie gata în luna noiembrie, susține Radu Iordăchel.

Investiție în linie de producție de vaccinuri cu deficiențe tehnice

Fostul director nu are cuvinte de laudă nici pentru MS: Un alt motiv pentru care Institutul nu produce vaccinuri astăzi este faptul că linia de vaccinuri antigripale pentru care Ministerul Sănătăţii a cheltuit un buget de aproape 10 milioane de euro din finanţarea Băncii Mondiale - este vorba de un proiect demarat în 2007-2008 - nu a fost nici până acum predat Institutului Cantacuzino. Lucrarea a fost contractată în 2007 şi avea termen iniţial de finalizare în decembrie 2009. Această linie nu poate fi predată în acest moment de către Ministerul Sănătăţii, pentru că experţii străini care au venit să omologheze, este vorba de firmele care au intervenit pe linia de fabricaţie, au constatat că aceasta nu corespunde din cauza unor deficienţe tehnice în execuţie".

Ministerul promite că până la sfârșitul anului activitatea reintră în normal

„Afirmațiile sunt total contrazise de realitate. Din păcate, domnul Iordăchel nu dorește să-și asume nici măcar acum faptul că a făcut mult rău Institutului. Acuzațiile infantile, motivațiile hilare și neasumarea responsabilității reprezintă esența activității domnului Iordăchel”, transmite MS într-un comunicat.

„De la data emiterii ordinului de revocare din funcție a domnului Radu Iordăchel s-au luat o serie de măsuri, astfel încât până la sfârșitul acestui an Institutul Cantacuzino să poată funcționa eficient și să-și poată onora obligațiile. În perioada 1 – 19 august, s-au făcut demersuri care vizează o mai corectă și transparentă cheltuire a banilor publici, o mai bună organizare, precum și identificarea soluțiilor manageriale necesare pentru ca activitatea Institutului Cantacuzino să fie una performantă, pe măsura prestigiului acestei instituții sanitare”, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel