Scandal emisii. Daimler, anchetată de procurorii germani

emisii.co2
emisii.co2

Procurorii germani şi-au extins investigaţiile în scandalul emisiilor care a afectat Volkswagen incluzând şi grupul Daimler AG, transmite DPA.

Investigăm angajaţi ai Daimler sub suspiciunea de fraudă şi reclame care îi induc în eroare pe consumatori, a anunţat un purtător de cuvânt al Procuraturii.

Anunţul procurorilor vine după ce publicaţia germană Die Zeit a susţinut că angajaţii Daimler ar fi manipulat unele vehicule diesel pentru ca acestea să poată trece testele privind emisiile.

Reprezentanţii Daimler au precizat că sunt în contact cu procurorii şi cu alte autorităţi din Stuttgart, aflat aproape de sediul central al companiei, în landul Baden-Wuerttemberg.

Anul trecut, Departamentului Justiţiei din SUA a cerut Daimler să demareze o investigaţie internă privind modul în care a verificat în SUA nivelul emisiilor vehiculelor diesel.

Un purtător de cuvânt a declarat că toate vehiculele companiei îndeplinesc cerinţele legale. Producătorii de maşini diesel sunt în centrul atenţiei, după ce Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Daimler a dezminţit în mod repetat că ar fi falsificat testele privind nivelul emisiilor.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial, la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel