Satu Mare: Fiul viceprimarului Doina Feher (PNL) şi-a retras dosarul pentru o locuinţă ANL

Fiul viceprimarului municipiului Satu Mare Doina Feher, membru PNL, şi-a retras dosarul depus pentru obţinerea unei locuinţe ANL, după mai multe critici primite şi a faptului că organizaţia municipală a PSD i-a cerut demisia, a informat viceprimarul, pe Facebook.

"Fiul meu Andrei Micle şi-a retras astăzi dosarul depus pentru obţinerea unei locuinţe ANL. A făcut-o ca un gest de onoare, nu pentru că ar fi încălcat vreo lege. Ca şi politician, ca viceprimar, accept toate criticile din ultimele zile. Din partea ziariştilor, din partea simplilor cetăţeni. Dar, îi asigur pe toţi sătmărenii că, în ultimii trei ani, nicio locuinţă socială sau ANL nu a fost repartizată ilegal, ori pe baza unor intervenţii sau influenţe. Şi martori îmi sunt toţi membrii comisiilor de repartizare, martori sunt funcţionarii care analizează şi gestionează dosarele beneficiarilor. Nu am intervenit niciodată pentru ca fiul meu să primească un anumit punctaj. Drept dovadă s-a aflat doar pe poziţia 35, iar şansele de a primi o locuinţă ANL erau foarte mici. Anul viitor s-ar putea finaliza cele 24 de locuinţe ANL, care se construiesc acum, iar prioritate vor avea cei aflaţi pe primele 24 de poziţii", a scris Doina Feher.

Viceprimarul le-a răspuns şi liderilor PSD care i-au cerut demisia.

"Voi trece cu vederea şi peste ipocrizia unor politicieni locali, care ar trebui să se uite în oglindă înainte de a arunca cu noroi. Dau dovadă de demagogie ieftină şi ar trebui să ştie că au ajuns la pragul de jos al încrederii populaţiei este tocmai din cauza minciunilor pe care le promovează. Conform legii, criteriile-cadru de acces la locuinţele pentru tineri şi criteriile de ierarhizare în baza cărora autorităţile stabilesc listele de prioritate sunt prevăzute în HG nr. 962 din 27 septembrie 2001 privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, cu modificările si completările. Autorităţile publice locale repartizează tinerilor aceste locuinţe, în funcţie de ordinea stabilită prin listele de prioritate întocmite în baza prevederilor legale şi în limita fondului locativ disponibil în acest scop", a mai arătat Feher.

PSD Satu Mare a solicitat demisia viceprimarilor PNL ai municipiului Satu Mare, Doina Feher şi Adrian Albu, motivând că ar fi în conflict de interese după ce au aprobat introducerea pe lista priorităţilor ANL a fiului unuia dintre ei, se arată într-un comunicat de presă transmis luni.

"PSD Satu Mare cere demisia urgentă a viceprimarilor PNL Doina Feher şi Adrian Albu, având în vedere conflictul evident de interese în care se află după ce prima a semnat în calitate de preşedinte al Comisiei pentru a-şi pune fiul pe lista de priorităţi ANL, iar al doilea a iniţiat proiectul de hotărâre pentru a acoperi afacerile de familie ale colegei sale. Este inadmisibil ca, în timp ce o mulţime de sătmăreni nu au locuinţe şi au depuse cereri pentru un apartament ANL de ani de zile, viceprimarul PNL Doina Feher să aprobe cu prioritate solicitarea fiului său depusă nu mai demult de un an. Dovadă că la PNL Satu Mare primează nepotismul şi traficul de influenţă! Dovadă că cei care strigă mai tare Hoţii sunt de fapt Hoţii", precizează sursa citată.

Conducerea PSD Satu Mare consideră că Adrian Albu este "părtaş" la fapta colegei sale.

"Având în vedere că, de când se află la 'guvernare' în Satu Mare, liberalii nu au făcut nimic bun, doar au stat în umbra UDMR şi au făcut campanie agresivă pe reţelele sociale împotriva Guvernului PSD, care a alocat bani pentru investiţiile derulate în municipiul Satu Mare, facem apel la responsabilitate şi corectitudine măcar în ultimul ceas şi le solicităm viceprimarilor PNL să-şi dea demisia de urgenţă şi de onoare din funcţiile de viceprimar şi din Consiliul Local. Dacă au aşa ceva", au mai precizat reprezentanţii PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel