Sătenii din Nadăș, satul retrocedat, anunță prima victorie în instanță

Sătenii din Nadăș, județul Arad,  au primit, la în toamna anului 2013, o lovitură din partea justiției române. Întregul sat a fost retrocedat, însă nu fostului proprietar, ci celor care au obținut de la strănepoata de soră a fostului proprietar, prin testament, drepturile peste pământuri. Sătenii din Nadăș anunță că familia Colțeu, care a pus stăpânire pe întreg satul, a suferit prima înfrângere în instanță. 

Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare a emis un ordin prin care a suspendat orice fel de activitate în Ocolul Silvic Privat Nadăș. Adică, nimeni nu a mai avut voie să taie și să vândă copaci. Familia Colțeu a atacat ordinul în instanță, sperând să-și recâștige dreptul de a relua tăierile, scrie vatra-daciei.ro

Magistrații Tribunalului Arad au respins cererea familiei Colțeu. Pădurea Nadăşului rămâne iinterzisă pentru cei care au tăiat ilegal mii de metri cubi de lemn, potrivit sursei citate. 

VEZI și: Percheziții DNA, după retrocedarea unui sat întreg

Totul a început după ce procurorii DNA au efectuat mai multe descinderi la Ocolul Silvic Privat Nadăş şi la locuinţele celor din familia Colţeu. Procurorii suspectează faptul că moştenitorii au intrat în posesia unei averi colosale, estimată la peste 20 de milioane de euro, prin infracţiuni de corupţie şi înşelăciune.

VEZI și: Un sat întreg, retrocedat. Revoltă în Arad. Judecătoarea, arestată pentru șpagă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel