Saşii cer Germaniei să sprijine intrarea României în spaţiul Schengen

ovidiu gant
ovidiu gant

Deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Ovidiu Ganţ a anunţat, luni, printr-un comunicat că a cerut Germaniei să susţină accederea României în spaţiul Schengen şi să nu închidă Consulatul RFG de la Timişoara.

Parlamentarul român a făcut aceste solicitări în perioada 6-7 octombrie, la Berlin (Germania), în timpul celei de-a 15-a sesiuni a Comisiei Mixte Guvernamentale Româno-Germane pentru Probleme ale Etnicilor Germani din România.

„Ca aspecte negative am subliniat lipsa unei hotărâri de guvern referitoare la Muzeul Brukenthal şi stoparea de peste un an a deciziilor privind retrocedarea imobilelor aparţinând organizaţiilor etnice şi cultelor din România. Am solicitat părţii germane să susţină o decizie favorabilă accederii României în spaţiul Schengen, să nu închidă Consulatul RFG de la Timişoara şi să continue măsurile de susţinere a învăţământului în limba germană maternă din România“, a declarat deputatul Ovidiu Ganţ.

Acesta a arătat la Berlin şi aspectele pozitive ale învăţământului românesc vorbind despre Legea Educaţiei şi tipărirea de manuale în limba germană maternă. Ovidiu Ganţ a lansat invitaţia ca sesiunea de anul viitor să se desfăşoare la Sibiu.

Contactat de corespondentul Agerpres, deputatul FDGR a precizat că „de şase ani de zile, Ministerul Culturii şi Guvernul Român nu au dat o hotărâre de guvern prin care să completeze protocolul încheiat în 2005 între statul român şi Biserica Evanghelică, privind Muzeul Naţional Brukenthal“.

Ganţ cere ca în relaţia cu terţe părţi, Muzeul Naţional Brukenthal să fie reglementat foarte clar printr-o hotărâre de guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel