Șase deflagrații și peste 100 de kg de explozibil, pentru detonările de pe DN10, la Siriu. Trafic în continuare blocat - VIDEO

Foto: ISU Buzău
Foto: ISU Buzău

Se lucrează intens pentru deblocarea Drumului Național 10, în zona barajului de la Siriu. Deși au avut loc nu mai puțin de șase detonări, circulația este în continuare blocată. 

A fost finalizată cu succes misiunea pirotehnică ce a avut ca scop în primă fază stabilizarea versantului și eliminarea riscului de prăbușire a alor roci, iar ulterior detonarea stâncii ce bloca DN10 în zona localității Siriu, împiedicând traficul rutier.

”Pentru gestionarea situației au cooperat la fața locului specialiști pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului General pentru situații de Urgență, din cadrul Inspectoratului pentru situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău și din cadrul Unității Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani”, conform unui comunicat de presă. 

Având în vedere zona în care s-a produs evenimentul, misiunea a necesitat efort susținut și atenție sporită din partea salvatorilor care,  pe parcursul a 72 de ore a efectuat un număr de 6 explozii controlate ce au implicat aproximativ 100 de kilograme de explozibil, acțiunile fiind complexe și desfășurate în condiții de maximă siguranță, astfel încât personalul participant să nu fie pus în pericol.

Trafic oprit în continuare 

Până la degajarea suprafeței carosabile, traficul a fost deviat pe ruta DN 10 (Cislău) – DJ 102 B (Calvini) – Vălenii de Munte – DN 1A – Cheia - Brașov.

Traficul pe DN 10, în zona localității Siriu, a fost oprit încă din data de 18 martie, din cauza căderilor de pietre de pe versanți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel