EXCLUSIV  Sanda Vişan aduce seria documentară “Liverpool, în trei zile” la TVR 2

Sanda Vişan aduce seria documentară "Liverpool, în trei zile" la TVR 2, din 14 ianuarie, de la ora 12.00.

Sâmbăta aceasta, de la ora 12.00, la TVR 2 puteţi urmări primul episod al seriei documentare realizate de Sanda Vişan: “Liverpool, în trei zile”. Pe parcursul a trei episoade difuzate săptămânal sunteţi invitaţi să descoperiţi un oraş de un farmec discret ce a fost vreme de secole poarta maritimă nu doar a Marii Britanii, ci a întregii Europe.

În primul episod, Sanda Vişan face o trecere în revistă a trecutului metropolei britanice, din Evul Mediu până în era industrială - care a făcut din oraşul de pe râul Mersey portul cel mai important al continentului. Istoria lui este rezultatul activităţilor intense din zona portuară, azi parte a patrimoniului UNESCO. Aşa că în acest episod vă puteţi delecta cu o “expediţie” inedită de explorare a vestitelor docuri - invadate astăzi de turişti.  

Şi în cel de-al doilea episod - sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 12.00 - periplul prin Liverpool propus de Sanda Vişan are la bază faptele marcante ale trecutului. În istoria Marii Britanii, Liverpool a jucat un rol esenţial în cel De-al Doilea Război Mondial, deoarece de aici s-a desfăşurat celebra “Bătălie a Atlanticului de Nord” împotriva Germaniei naziste. Şi pentru că Liverpool este locul de naştere a grupului Beatles care s-a ridicat până la faima mondială şi a marcat generaţii,  din acest episod nu puteau lipsi detalii inedite legate de istoria grupului rock.

Cel de-al treilea episod al seriei “Liverpool, în trei zile” este programat duminică, 29 ianuarie, de la ora 12.30. Va fi o ediţie în care Sanda Vişan vă va arăta cum un oraş inteligent nu rămâne îngheţat în proiect, atunci când industria care i-a asigurat cândva măreţia s-a prăbuşit. Şi asta pentru că Liverpool, oraş maritim, s-a reinventat ajungând acum să constituie o importantă atracţie turistică a lumii.

Acest program poate fi urmărit şi online, pe portalul video TVR+.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel