Sancţiuni SUA, liste negre. Rusia, răspuns simetric

Rusia va răspunde cu măsuri simetrice la sancţiunile SUA la adresa oficialilor ruşi.

Moscova va răspunde cu măsuri simetrice la extinderea listelor negre ale SUA în care sunt incluşi oficiali şi companii din Rusia, a declarat joi ministrul-adjunct de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Riabkov, informează TASS şi RIA Novosti.

'La ora actuală, pe aceste liste se află în jur de 450 de operatori economici ruşi. De fapt, toate structurile importante ale complexului financiar, energetic, din industria apărării şi mulţi oameni de afaceri şi întreprinderi mari şi mici, precum şi o bună parte dintre oficialii noştri, din structurile de stat, la adresa cărora se aplică sancţiuni. Desigur, vom răspunde cu măsuri absolut simetrice', a subliniat el.

Am trecut de 56 de runde de sancţiuni

Potrivit lui Riabkov, SUA continuă să introducă noi sancţiuni împotriva Rusiei indiferent de acţiunile Moscovei şi din acest motiv aceste sancţiuni nu vor schimba politica statului rus. 'Am trecut de 56 de runde de sancţiuni. Urmează alta. Acest lucru nu influenţează politica noastră. Poziţia Rusiei în lume se consolidează. Scopurile politicii de sancţiuni a SUA ne sunt clare şi ele nu ne vor face să ne schimbăm poziţia', a declarat ministrul-adjunct de externe al Federaţiei Ruse, citat de RIA Novosti.

Riabkov a declarat că în timpul întrevederii pe care secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, o va avea joi, la Geneva, cu John Bolton, consilierul pe probleme de securitate naţională al Statelor Unite, delegaţia rusă intenţionează să-i explice acestuia 'caracterul nesustenabil al politicii de sancţiuni a SUA'.

Vezi și: Război comercial total SUA - China: Noi taxe vamale



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel