Sancțiuni Iran. Lovitură importantă pentru industrie

Subsidiara ArcelorMittal din Kazahstan va suspenda exporturile către Iran.

ArcelorMittal Temirtau, subsidiara din Kazahstan a celui mai mare producător de oţel din lume, va suspenda exporturile de bobine de oţel laminate la cald către Iran, după ce preşedintele Donald Trump a anunţat retragerea Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul şi reintroducerea sancţiunilor, a declarat, pentru Reuters, Alex Agoureev, un consilier al companiei.

'Furnizările către Iran vor fi temporar suspendate din cauza sancţiunilor. După ce acestea sunt ridicate, furnizările vor fi reluate', a explicat Agoureev, fără a preciza când va avea loc suspendarea şi fără a acorda alte detalii. Bobinele de oţel laminate la cald sunt folosite în industrie pentru conducte şi ţevi folosite la construirea maşinilor şi la echipamentele agricole.

Grupul ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara.

Vezi și: Active ArcelorMittal din Luxemburg şi Belgia, la un pas de vânzare


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel