SĂNĂTATE. Alimente obișnuite, beneficii la care nu te-ai fi gândit

Unele alimente obișnuite au beneficii uimitoare pentru sănătatea organismului.

Usturoi

Șase căței de usturoi furnizează 17% din necesarul zilnic de vitamina B6 și 23% din cel de mangan. O jumătate de cățel de usturoi consumat zilnic previne apariția osteoporozei.

Carnea de vită 

100 de grame de carne de vită furnizează 53% din necesarul zilnic de zinc, 40% din cel de vitamina B13, 10% din cel de fier și 12% din cel de vitamina B2. Pentru că aduce un aport însemnat de fier, consumul moderat de carne de vită ameliorează simptomele asociate cu sindromul premenstrual și previne anemia.  

Roșii

Un bol mic cu roșii furnizează 47% din necesarul zilnic de vitamina A, 42% din cel de vitamina C și 11% din cel de vitamina B9. Consumă roșiile crude, dar și gătite, deoarece sunt bogate în licopen, substanța care protejează pielea de arsurile solare și împiedică apariția cancerului mamar. 

[citeste si]

Cartofi

300 de grame de cartofi noi cu coajă furnizează 48% din necesarul zilnic de vitamina C și 46% din cel de vitamina B6. Consumul cartofilor noi cu coajă protejează corpul de acțiunea nocivă a radicalilor liberi care pot favoriza apariția infertilității, notează eva.ro. Conținutul lor bogat în B6 stimulează metabolismul să ardă grăsimile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel