Sălaj: Şcolile din judeţ, pregătite pentru începerea noului an şcolar

Unităţile de învăţământ din Sălaj sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar, potrivit datelor prezentate joi, în şedinţa de Colegiu Prefectural, de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean, Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj.

Inspectorul şcolar general adjunct, Dari Toma, a precizat că reţeaua şcolară judeţeană include 347 de unităţi de învăţământ, cu nouă mai puţin ca în anul şcolar precedent, cinci şcoli primare şi patru grădiniţe, toate din mediul rural, fiind desfiinţate, la propunerea autorităţilor locale, din cauza scăderii efectivelor de elevi.

Potrivit acestuia, un total de 212 unităţi de învăţământ au beneficiat sau beneficiază în prezent de lucrări de reparaţii capitale, reabilitări, consolidări, reparaţii curente, în valoare totală de 61.894.740 lei.

Cu toate acestea, şase unităţi de învăţământ nu au putut fi autorizate din punct de vedere sanitar, din cauza grupurilor sanitare necorespunzătoare, a lipsei apei potabile sau a necesităţii unor lucrări de reabilitare a infrastructurii. Dintre acestea, trei ar putea fi autorizate până la începutul şcolii, fiind incluse actualmente în proiecte de reabilitare, a menţionat Dari Toma.

Din punct de vedere al securităţii la incendiu, 21 de clădiri ale unor unităţi şcolare nu sunt autorizate, însă potrivit inspectorului şef al ISU Sălaj, Adrian Chichişan, până la finalul anului numărul ar putea scădea la 10.

Prefectul Florin Florian a precizat, la rândul său, că în cazul şcolilor care nu au încă autorizaţie sanitară de funcţionare, procesul de învăţământ nu va fi afectat, în situaţii deosebite elevii urmând a fi relocaţi, până la soluţionarea problemelor, în alte clădiri.

El şi-a exprimat speranţa ca în viitorul an şcolar toate şcolile din judeţ să beneficieze de apă potabilă, toalete corespunzătoare şi clădiri care să permită desfăşurarea în bune condiţii a procesului de învăţământ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel