S-a schimbat linia de succesiune la tronul britanic. Cine va fi Rege al Marii Britanii dacă moare Charles

S-a schimbat linia de succesiune la tronul britanic. Cine va fi Rege al Marii Britanii dacă moare Charles / Foto: Facebook The Royal Family
S-a schimbat linia de succesiune la tronul britanic. Cine va fi Rege al Marii Britanii dacă moare Charles / Foto: Facebook The Royal Family

Află în articol cine devine noul moștenitor al Coroanei Britanice, după ce Regina Elisabeta a II-a a murit, iar Charles a devenit noul Rege al Marii Britanii.

Marea Britanie este în doliu. După 70 de ani de domnie, regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh, având cea mai lungă domnie din istoria Regatului Unit, a încetat din viață la Castelul Balmoral, situat în zona Aberdeenshire din Scoția.

Familia Regală a anunțat oficial moartea Reginei Elisabeta a II-a, după ce în această după-amiază se raportase că monarhul se află sub supravegherea medicilor:  ”Regina a murit pașnic la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine” arată mesajul postat (vezi mai mult AICI).

VEZI ȘI: Video exclusiv - Ce au văzut toți britanicii la TV după anunțul morții Reginei Elisabeta a II-a. Un curcubeu a apărut deasupra Castelului Windsor

Cine devine noul moștenitor al Coroanei Britanice, după ce Regina Elisabeta a II-a a murit

Prințul Charles va deveni noul Rege al Marii Britanii, dar cine va fi de acum încolo următorul moștenitor al Coroanei Britanice?

De când s-a născut în 1982, Prințul William a fost al doilea în linia de succesiune la tron, adică la doi pași distanță. Tatăl său este acum Regele, iar Prințul William a devenit următorul moștenitor al Coroanei Britanice. Prințul William nu devine automat Prinț de Wales, deoarece titlul este în darul monarhului, dar acum este Duce de Cornwall, iar soția sa Catherine este ducesă de Cornwall.

Spre deosebire de Regină, Prințul William a știut toată viața că într-o zi va deveni moștenitorul tronului. În spatele lui, în linia de succesiune, se află copilul său cel mai mare, Prințul George. Copilul de nouă ani este acum al doilea în rândul succesorilor la tron, scrie BBC.

Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, a murit. Primul mesaj al Regelui Charles

Charles, noul Rege al Marii Britanii, a transmis primul mesaj de la moartea mamei sale, Elisabeta a II-a. 

                                                           "Declarația Majestății Sale Regele la momentul morții Reginei.

Moartea mamei mele iubire, Majestatea Sa Regina, este un moment de o profundă tristețe pentru mine și pentru toți membrii familiei mele. 

Noi plângem profund trecerea în neființă a prețuitului Suveran și a preaiubitei mame. Știu că pierderea sa va fi simțită profund de-a lungul țării, în Realms și în Commonwealth, și de către nenumărați oameni din întreaga lume. 

De-a lungul acestei perioade de doliu și schimbare, familia mea și eu vom fi consolați și susținuți de respectul și profunda afecțiune atât de răspândite pentru Regină”. 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit astăzi, 8 septembrie 2022, la Balmoral, înconjurată de membrii Familiei Regale, după 70 de ani de domnie. 

Familia Regală a anunțat oficial moartea Reginei Elisabeta a II-a. ”Regina a murit pașnic la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra mâine” arată mesajul postat. 

Prințul Charles a devenit rege în momentul în care mama sa, regina Elisabeta a II-a, a murit. Presa britanică a raportat că el a fost cu ea la Castelul Balmoral din Scoția, împreună cu restul familiei, când a murit. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel