S-a aflat cine a incendiat catedrala Sfântul Petru și Paul din Nantes. A recunoscut tot

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, refugiat din Rwanda, a recunoscut că este responsabil de incendierea Catedralei Sf. Petru şi Paul din Nantes. Acesta riscă 10 ani de închisoare și 150.000 de euro amendă, potrivit unui procuror, citat de Euronews.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, care lucra ca paznic voluntar la Catedrala Sf. Petru şi Paul din Nantes, a recunoscut că este responsabil de incendiul izbucnit în 18 iulie, în trei locuri ale clădirii.

Bărbatul, care a venit ca refugiat în Franţa cu mai mulţi ani în urmă, riscă acum o pedeapsă de zece ani de închisoare şi o amendă de 150.000 de euro, potrivit procurorului Pierre Sennès, citat de Euronews.

Avocatul Quentin Chabert a spus presei franceze că suspectul, clientul său, regretă profund faptele sale, care au dus la distrugerea mai multor vitralii şi a unei orgi cu valoarea istorică.

Peste 100 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului apărut sâmbăta trecută.

Construcţia Catedralei din Nantes a început în 1434, iar lucrările au fost finalizate abia în 1891. Ultimul incendiu avusese loc în 1972, iar renovarea completă s-a încheiat în 2013, relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel