Rusia susține că vrea o soluție pașnică în regiunea separatistă a Republicii Moldova

Rusia susține că vrea o soluție pașnică în regiunea separatistă a Republicii Moldova
Rusia susține că vrea o soluție pașnică în regiunea separatistă a Republicii Moldova

Rusia spune că vrea o soluție pașnică în regiunea separatistă a Republicii Moldova.

Rusia nu vede niciun risc în regiunea separatistă a Republicii Moldova Transnistria şi doreşte o soluţionare paşnică a situaţiei de acolo, a informat luni agenţia de presă Interfax, citându-l pe viceministrul rus de externe Andrei Rudenko, transmite Agerpres, citând Reuters.

Rustam Minnekaev, comandantul adjunct al districtului militar central rus, a fost citat anterior de agenţiile de presă de stat ruse declarând că controlul deplin al Rusiei asupra sudului Ucrainei i-ar da accesul în Transnistria, o parte separatistă ocupată de ruşi în vestul Republicii Moldova.

VEZI ȘI: Tensiuni la Chișinău. Kremlinul vrea acces mai facil la Transnistria, potrivit ultimelor rapoarte

Referendum asupra secesiunii regiunii Herson din sudul Ucrainei



Printre altele, Ministerul de Externe rus a negat informaţiile despre planuri ale Moscovei privind un referendum asupra secesiunii regiunii Herson din sudul Ucrainei, notează luni agenţia DPA.

"Nu am auzit nimic despre asta", a declarat viceministrul de externe Andrei Rudenko, întrebat de jurnalişti.

Speculaţiile despre pregătirea unui astfel de referendum, aşa cum s-a întâmplat în Peninsula Crimeea în 2014 sau în legătură cu republicile separatiste din Donbas, s-au amplificat recent. Printre altele, se spune că au apărut pliante cu îndemnuri la un astfel de referendum în regiunea Herson.

O întâlnire între ministrul rus de externe Serghei Lavrov şi omologul său ucrainean Dmitro Kuleba nu este nici ea planificată în prezent, a spus Rudenko. Înainte de a avea loc o întâlnire faţă în faţă a delegaţiilor de negociere, ar trebui făcute progrese substanţiale. Potrivit Moscovei, ea a predat Kievului propunerile sale săptămâna trecută şi acum acuză Ucraina că tergiversează negocierile.

Ambasadorul Estoniei în Ucraina: Rusia are planuri militare împotriva noastră

Ambasadorul Estoniei în Ucraina, Kaimo Kuusk, a spus că Rusia amenință Estonia și are planuri militare împotriva acesteia. Oficialul a făcut aceste declarații la postul de televiziune Ukraine 24, scrie Ukrainskaia Pravda. El a adăugat că țara sa este gata să împartă alimente și arme cu ucrainenii pentru a-i susține în lupta lor împotriva invadatorilor ruși.

„Știm că Rusia are planuri militare împotriva noastră. Au planificat exerciții pe care vor să le desfășoare. Deci nu trebuie să așteptăm. Oferim arme Ucrainei, iar fiecare Javelin care lovește un tanc rus reduce amenințarea împotriva noastră.”, a declarat acesta. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel