Rusia şi Statele Unite vor monitoriza situația din Siria

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a declarat după o întrevedere la Moscova cu emisarul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, că Rusia și Statele Unite ale Americii vor crea un centru comun pentru monitorizarea situației din Siria, relatează Reuters, citată de Agerpres.


Șeful diplomației ruse a afirmat că închiderea graniței Turciei cu Siria a devenit o chestiune urgentă, exprimând totodată îngrijorarea Rusiei în legătură cu bombardamentele lansate de Turcia în Siria.

Serghei Lavrov a reiterat faptul că pentru Moscova "nu există nicio politică alternativă la soluționarea crizei siriene".

La rândul său, emisarul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura i-a cerut marți șefului diplomației ruse, Serghei Lavrov, "să se asigure că încetarea ostilităților este din nou pe drumul cel bun" în Siria, relatează AFP.

"Trebuie să ne asigurăm că încetarea ostilităților este din nou pe drumul cel bun", i-a spus el lui Lavrov la începutul întrevederii lor, conform imaginilor difuzate de televiziunea rusă.

Emisarul ONU a declarat că a cerut ajutor "atât Rusiei, cât și Statelor Unite ale Americii, în calitate de copreședinți ai Grupului de sprijin internațional pentru Siria și susținători ai acordului de încetare a focului" pentru a încerca să restabilească un acord de încetare a focului "muribund".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel