Rusia, răspuns pentru SUA: Vom lua măsuri

Racheta
Racheta

Rusia va fi nevoită să ia măsuri reciproce şi asimetrice în replică la posibilele ameninţări ce rezultă din intenţiile SUA de a folosi spaţiul cosmic în scopuri militare, a declarat sâmbătă un oficial al armatei ruse, citat de Xinhua.

Potrivit şefului Statului Major General al Forţelor Armate Ruse, Valeri Gherasimov, intenţiile SUA de a folosi spaţiul cosmic în scopuri militare, în particular decizia de a forma o Forţă Spaţială, creează premisele militarizării spaţiului cosmic. 'Toate aceste acţiuni ar putea duce la o agravare semnificativă a situaţiei militare şi politice, iar Rusia va trebui să răspundă emergenţei ameninţărilor militare cu măsuri similare şi asimetrice', a declarat Gherasimov, citat de grupul media rus Sputnik, controlat de Kremlin, la o conferinţă privind strategia apărării.

Mișcarea lui Trump

Luna trecută, preşedintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care cerea Pentagonului să elaboreze un proiect de lege privind crearea Forţei Spaţiale a SUA, considerată de Casa Albă drept 'un pas îndrăzneţ şi strategic către garantarea dominaţiei spaţiale americane'. Pentagonul a anunţat vineri că a trimis Congresului proiectul său de lege prin care se creează o 'forţă spaţială'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel