Rusia, muncitori din Coreea de Nord. Sancţiuni ONU

Descriere foto:

Rusia neagă că ar încălca sancţiuni ale ONU angajând noi lucrători nord-coreeni.

Alexander Matsegora, ambasadorul Rusiei în Coreea de Nord, a declarat vineri că Moscova nu a încălcat sancţiunile ONU ce restricţionează angajarea de lucrători din Coreea de Nord şi nici nu a adus noi lucrători nord-coreeni în ţară, a anunţat Interfax, relatează Reuters.

Potrivit ediţiei de joi a Wall Street Journal (WSJ), Rusia permite intrarea a mii de noi lucrători nord-coreeni în ţară şi acordă noi permise de muncă, ceea ce ar fi o încălcare a unor sancţiuni ONU. Orice permis de muncă eliberat pentru lucrători nord-coreeni în Rusia este pentru cei deja stabiliţi în ţară şi care au fost angajaţi în baza unor contracte vechi, a precizat ambasadorul Alexander Matsegora citat de Interfax.

Presiune asupra Phenianului

Peste 10.000 de noi lucrători nord-coreeni s-au înregistrat în Rusia din septembrie, potrivit ziarului american, care citează date ale Ministerului rus de Interne. Acţiunea Rusiei ar putea încălca sancţiunile ONU de a reduce fluxurile de numerar către Coreea de Nord şi a pune presiune asupra Phenianului pentru a renunţa la armele nucleare, a relatat WSJ, citând oficiali americani. Datele Ministerului Muncii obţinute de WSJ arată că cel puţin 700 de noi permise de muncă au fost emise pentru nord-coreeni în Rusia în acest an, scrie cotidianul.

Interdicţia prezenţei muncitorilor face parte dintr-o gamă mai largă de sancţiuni ce vizează eliminarea unui venit important pentru regimul lui Kim Jong Un. Cea mai mare parte a banilor câştigaţi de nord-coreeni în străinătate ajung în vistieria guvernului, în timp ce aceşti angajaţi muncesc în condiţii extreme, a relatat WSJ.

Vezi și: Mike Pompeo, forum Singapore, declarații arsenal nuclear Coreea de NordTe-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23