Rusia, mesaj către Trump: Război comercial. Speranța s-a sfârșit

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat miercuri că sancțiunile economice impuse țării sale de Statele Unite înseamnă "un adevărat război comercial", transmit agențiile internaționale de presă, informează Agerpres.

Pe contul său de Facebook, Medvedev a scris că după ce președintele american Donald Trump a promulgat sancțiunile, "speranța de ameliorare a relațiilor noastre cu administrația SUA s-a sfârșit". El a adăugat că prin impunerea sancțiunilor — în urma voturilor de săptămâna trecută în cele două camere ale Congresului SUA — "establishment-ul din SUA l-a dominat complet pe Trump. Președintele nu este mulțumit de noile sancțiuni, dar nu poate refuza să semneze legea", iar Casa Albă a dat dovadă de "neputință completă, în cel mai umilitor mod, transferând Congresului puterile executive". În timp ce interesele americane de afaceri sunt aproape ignorate, isteria anti-rusă a devenit o parte a politicii externe și interne a Statelor Unite, a mai apreciat premierul.

Ministerul de externe de la Moscova a anunțat că Rusia ar putea lua măsuri de retorsiune.

Noile sancțiuni americane au fost impuse ca reacție la presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidențiale de anul trecut din SUA. Moscova a dezmințit aceste acuzații în repetate rânduri, prin declarații la cel mai înalt nivel.

[citeste si[

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel