Rusia, implicare alegeri SUA. Putin acuză o ”isterie”

Rusia a descris vineri drept o "isterie" care "ridiculizează" Statele Unite acuzaţiile de ingerinţă rusă în procesul electoral american, în momentul în care serviciile de informaţii ale SUA au acuzat din nou Moscova că ar continua să intervină, relatează AFP.

"Nu numai că această isterie, care durează de peste doi ani în legătură cu presupusul amestec al Rusiei care nu a avut niciodată loc, subminează relaţiile bilaterale, însă ridiculizează întreg sistemul politic american", a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, în cadrul unei conferinţe de presă.

Declaraţia oficialului rus survine după ce importanţi oficiali americani, între care şeful serviciilor de informaţii şi directorul FBI, au acuzat joi Rusia că ar continua să încerce "să slăbească şi să divizeze" Statele Unite.

Ameninţarea "este reală. Ea continuă. Şi facem tot posibilul pentru a avea alegeri în care americanii pot avea încredere", a declarat joi şeful comunităţii de informaţii americane, Dan Coats, cu câteva luni înainte de alegerile din noiembrie pentru Congresul SUA.

El a spus că Rusia nu este singura ţară care încearcă să submineze alegerile americane.

Un procuror special federal conduce o anchetă privind interferenţa Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi orice eventuală cooperare cu campania prezidenţială a lui Donald Trump. Liderul de la Casa Albă, care contestă orice nereguli, denunţă constant o vânătoare de vrăjitoare împotriva sa.

Rusia, prezență militară în Republica Cetrafricană

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Maria Zaharova a dat asigurări că prezenţa militară rusă din Republica Centrafricană are drept scop doar formarea forţelor locale fără participarea la lupte.

Ea a făcut aceste declaraţii după asasinarea a trei jurnalişti ruşi care investigau prezenţa mercenarilor ruşi în această ţară.

Reporterul de război Ohran Djemal, documentaristul Aleksandr Rastorguiev şi cameramanul Kirill Radcenko au fost asasinaţi în noaptea de luni spre marţi de indivizi înarmaţi în apropiere de Sibut, în centrul Republicii Centrafricane.

Maria Zaharova a acuzat unele mass-media că fac "tot posibilul pentru a distorsiona informaţii şi lucruri reale despre prezenţa instructorilor ruşi în Republica Centrafricană".

Desfăşuraţi în Republica Centrafricană "la cererea preşedintelui acestei ţări (...), specialiştii militari ruşi nu participă la lupte, ei se ocupă numai de antrenarea" forţelor locale, a spus Zaharova la conferinţa de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel