Urmărește emisiunea live


Rusia, Novaia Gazeta, amenințată în stil mafiot

Ziare
Ziare

Dmitri Muratov, editorul bisăptămânalului independent rus Novaia Gazeta, a făcut public joi seara că un nou pericol planează asupra personalului publicaţiei, după ce, în ultimele două zile, în faţa redacţiei au fost plasate o coroană funerară şi un coş în care se afla un cap însângerat de berbec, potrivit postului de radio Eho Moskvî şi portalului newsru.com.

Coroana funerară avea pe ea agăţată o fotografie a jurnalistului de investigaţie Denis Korotkov, transferat recent la Novaia Gazeta de la portalul Fontanka.ru din Sankt-Petersburg, şi inscripţia 'Trădator de Patrie'. Iar capul de berbec îi era adresat lui Muratov însuşi şi noului său angajat. În plus, la domiciliul din Sankt-Petersburg al jurnalistului Korotkov a fost depus în faţa uşii un buchet cu număr par de flori, conţinând un mesaj în scris:'Nu te vom uita!' Deşi Denis Korotkov nu a publicat încă niciun rând la Novaia Gazeta, el este cunoscut pentru seria sa de anchete realizate pentru Fontanka.ru despre imperiul financiar al lui Evgheni Prigojin, cunoscut în media rusă ca 'bucătarul-şef al lui Putin' şi activitatea companiei de mercenari a acestuia 'Wagner', care acţionează în Ucraina, Siria şi în Republica Sud-Africană.

Atacat de agenția de presă apropiată lui Putin

Pe site-ul agenţiei de presă FAN, asociată de asemenea lui Prigojin, au apărut o serie de articole despre Denis Korotkov, în care acesta este numit 'trădător', 'complice al teroriştilor' pentru că ar fi divulgat date personale ale militarilor şi voluntarilor ruşi în Siria. 'Afirmaţiile că Novaia Gazeta ar fi divulgat date personale ale piloţilor ruşi în Siria, punând astfel familiile lor în pericol, este un fake. Noi nu am publicat nimic pe această temă', susţine Muratov. Korotkov publicase o serie de materiale despre pierderile ruseşti în Siria în Fontanka.ru, între care o anchetă în luna februarie intitulată 'Ministerul Apărării rus dezvăluie salariile militarilor săi unui potenţial inamic'. De fapt, jurnalistul descoperise o breşă în site-ul ministerului, prin intermediul căreia oricine avea acces la informaţii clasificate şi atenţionase autorităţile în acest sens. Această exemplificase această vulnerabilitate cu datele pilotului rus Roman Filipov, care de altfel puteau fi liber accesate pe internet. Dar în articol, Korotkov nu a dat publicităţii informaţii confidenţiale despre pilot, care şi-a pierdut viaţa în februarie la Idlib (Siria), după ce avionul său Su-25 fusese doborât de jihadişti (sau rebeli). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel