Rusia amenință NATO cu posibile ”consecințe catastrofale”

Ambasadorul rus pe lângă NATO, Aleksandr Grușko, a declarat, marți, într-un interviu pentru canalul rus de televiziune LifeNews, că o extindere a Alianței în Georgia și Ucraina ar putea avea ”consecințe catastrofale” pentru Europa.

”Acest joc politic în jurul extinderii NATO în Georgia și Ucraina poate avea profunde consecințe geopolitice pentru Europa întreagă”, a afirmat diplomatul rus în interviul menționat, scrie Agerpres.

”Sper că cei de la Bruxelles și din alte capitale sunt pe deplin conștienți de pericolul acestor mici jocuri. Acestea ar putea avea consecințe catastrofale”, a insistat ambasadorul Rusiei pe lângă NATO.

În același timp, el a declarat că o eventuală aderare a Ucrainei la NATO ”va diviza societatea ucraineană” și ”va genera tensiuni în relațiile internaționale”. Aleksandr Grușko a apreciat totodată că Europa Centrală și Țările Baltice sunt în prezent ”teren de confruntare militară”, ca urmare a voinței ”expansioniste” a Alianței Atlantice.

Vezi și: NATO, reuniune de urgență la cererea Turciei

Rusia a anunțat deja duminică că și-a adaptat doctrina maritimă la expansiunea ”inadmisibilă” a NATO, acest anunț intervenind în contextul unor tensiuni inedite, de la sfârșitul Războiului Rece, între Moscova și Occident, pe fondul conflictului din Ucraina.

NATO, care acuză Moscova de trimiterea de soldați în estul separatist al Ucrainei, a decis în februarie să-și consolideze apărarea pe flancul său estic, prin crearea unei noi forțe de reacție rapidă de 5.000 de militari și a șase centre de comandă și control în Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel