Rusia a pierdut pe frontul ucrainean peste 17.000 de soldați

Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels
Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels

Conform datelor autorităților din Ucraina, Rusia a pierdut de la începutul invaziei peste 17.000 de soldați. 

Ucraina susține că Rusia a pierdut de la începutul invaziei 17.300 de soldați, scrie Mediafax. În actualizarea periodică a pierderilor rusești, Ucraina adaugă că au fost distruse peste 600 de tancuri, 75 de rezervoare de combustibil, 131 de elicoptere și 1.700 de transportoare blindate de trupe, notează Sky News.  

The Kyiv Independent notează că sunt estimări ale pierderilor suferite de Rusia până miercuri, potrivit Forțelor Armate ale Ucrainei.  
 
Pe de altă parte, oficialii ucraineni spun că nu a avut loc nicio reducere a ostilităților în timpul nopții, în ciuda afirmațiilor Rusiei că intenționează să reducă numărul de trupe și operațiunile militare în jurul capitalei ucrainene, Kiev, și a orașului Cernihiv.  

Mai mult, un oficial ucrainean de rang înalt a declarat miercuri că pe parcursul nopții nu au existat zone în care să nu sune sirenele.   

Folosirea literei "Z", interzisă în două mari landuri germane  

Două mari landuri germane, Bavaria şi Saxonia Inferioară, au anunţat sâmbătă că orice persoană care va utiliza în public litera "Z", simbol al susţinerii faţă de războiul declanşat de Rusia lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei, va fi urmărită penal, informează Agerpres, citând AFP.  

Oamenii care "îşi exprimă public aprobarea pentru războiul de agresiune al preşedintelui rus Putin împotriva Ucrainei, utilizând acest simbol 'Z', trebuie să se aştepte la consecinţe penale", a declarat ministrul de interne al landului Saxonia Inferioară, Boris Pistorius, într-un comunicat.  

Aceşti simpatizanţi ai Kremlinului care arborează un 'Z' în public "trebuie să ştie că pot fi urmăriţi penal pentru că au tolerat crime", a atenţionat la rândul său ministrul justiţiei al landului Bavaria, Georg Eisenreich, într-un mesaj transmis AFP.  

Bavaria (sud) şi Saxonia Inferioară (nord) sunt două cele mai mari landuri din Germania. De la începutul războiului declanşat împotriva Ucrainei, un 'Z' alb a apărut pe tancurile şi uniformele forţelor de invazie ruse.   

Citește continuarea AICI.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel