”Rușii ocupă Palatul!”, afișul care a stârnit revoltă pe Facebook

Un afiș care anunță un concert al corului Forțelor Armate Române stârnește revoltă pe Facebook.

Bogdan Oprea, fost consilier al președintelui Traian Băsescu, a postat pe Facebook două imagini cu afișul care anunță spectacolul. „Rușii ocupă Palatul” scrie pe afișul în cauză. Concertul va avea loc la Sala Palatului Regal.

”O glumă proastă, sper, dar care trebuie taxată imediat la nivel diplomatic și nu numai. Nu este de acceptat ca, sub titlul „Rușii «ocupă» Palatul", Corul Forțelor Armate ale Federației Ruse să concerteze în Sala Palatului Regal, loc cu o atât de mare încărcătură istorică și simbolică pentru poporul român. Dacă nu reacționăm imediat în fața acestei, îmi permit să spun, obrăznicii, vom arăta că suntem slabi și vom încuraja astfel de atitudini tupeiste din partea Federației Ruse, care sunt tot mai dese în ultima perioadă (vezi și episodul „Cumințenia Pământului"). Titlul trebuie schimbat și afișele retrase, dacă nu, concertul trebuie anulat, iar oficiali ai Ministerului rus al Apărării, în subordinea căruia se află corul, trebuie să prezinte scuze poporului român pentru acest gest ofensator, sper eu, neintenționat”, a scris Bogdan Olteanu.

Postarea sa a stârnit o adevărată dezbatere cu privire la ceea ceea ar trebui făcut în acest caz.

”Doamne! Ce-i porcaria asta de afis?! E pe bune!!!! Cine si-a permis sa le si imprastie prin Bucuresti?!”, ese comentariul unui utilizator.

”Nu știu alții cum or fi, pe mine însă mă interesează concertul. Hai sa nu fim paranoici, nu?”, spune altul.

”Cred ca e un exemplu nu foarte sofisticat de vintage vizual care poate fi destinat unui tip aparte de target: aceia care au nostalgia perioadei comuniste. Se vrea o invitatie la balet, totusi, dar controversat lansata. Oricum, cred ca este un moment tensionat: saptamana trecuta era lansata reclama Ambasadei Ruse la Bucuresti de donare a 100 Euro pentru Brancusi”, este părerea Mădălinei Moraru, profesor universitar la Facultatea de Jurnalism de la Univeristea București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel