EXCLUSIV  Roxana Petcu, inspector-șef la Inspecția Judiciară, vine cu dezvăluiri în cazul procurorului Horodniceanu / video

Roxana Petcu, inspector-șef la Inspecția Judiciară, a fost invitată la emisiunea „Culisele Justiției", de pe DC NEWS și DC NEWS TV, unde a vorbit despre cazul procurorului Horodniceanu. 

În cadrul emisiunii moderate de Laura Duță, Roxana Petcu a vorbit despre acțiunea împotriva procurorului Daniel Horodniceanu, pe care procurorii au respins-o, și despre motivele care au stat la baza recursului declarat de Inspecția Judiciară. 

„Inspecția Judiciară l-a cercetat disciplinar pe însuși domnul procuror Daniel Horodniceanu, până mai ieri vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, persoană pe care o cunosc și îi apreciez activitatea.  A avut o ieșire cu acei polițiști, în trafic, o mare discuție în spațiul public, și bănuiesc că și în sistem pentru că s-a ajuns la o verificare la nivelul Inspecției Judiciare. Acum este anchetat disciplinar. Este membru al secției de procurori, a fost vicepreședinte al CSM. Inspecția Judiciară nu se oprește când cineva este „cineva” și cred că acest caz ne-a arătat încă o dată că oricine este pasibil măcar de verificări.”, a spus Laura Duță. 

„Și eu apreciez activitatea domniei sale și ca membru în CSM, și ca funcții pe care le-a ocupat anterior. Nimeni nu îi va răpi aceste lucruri, fără îndoială. În cazul domnului Horodniceanu suntem în etapa recursului. Acolo, secția de procurori a respins acțiunea Inspecției și noi am declarat recurs.

Fiind vorba despre un dosar care este pe rol, pot să vă spun în acest moment că opinia noastră a fost că acela nu a fost un comportament potrivit. De aceea am și exercitat acțiunea. Acolo mai e vorba și despre altceva, despre încadrarea noastră, a fost și de încălcare a unei interdicții, dar și despre rezolvarea problemelor personale în alt cadru decât cel pentru toți cetățenii.

Aceea a fost optica noastră, asta am susținut în acțiune. Împotriva hotărârii secției de procurori, noi am formulat o cale de atac, este un recurs pe rol la Înalta Curte. În cadrul acelui recurs, fără îndoială că noi ne vom face toate demersurile pe care le vom găsi necesare.", a spus Roxana Petcu. 

 

2. -imagine fara descriere- (roxana-petcu2_95779800.jpg)

 

„Comportamentele pot fi ratificate sau sancționate"

„Cred doar că, într-adevăr, așa cum spuneam mai devreme, comportamentele pot fi ratificate sau sancționate. Nu putem altfel. Putem fie să le ratificăm, fie să le sancționăm. Urmează să vedem ce se va întâmpla în acel dosar.

E adevărat, acum privind lucrurile dintr-o altă perspectiva, mă refer la practica instanței supreme, în general, contează foarte mult și formarea fundalului profesional al judecătorilor care alcătuiesc completele pentru că știți că cei care intră pe drept public sau drept penal văd lucrurile într-un fel poate mai altfel decât cei care sunt obișnuiți să judece în drept privat, în drept civil. Acolo e o discuție legată și de alcătuirea completelor de 5 pentru că acolo sunt alcătuite din judecători care provin și de la secția de contencios administrativ și de la secția civilă.

În mod normal, legea prevede că aceste complete se aleg pe secții și pe materii, dar sunt niște discuții pe care urmează să le valorificăm noi, într-un alt mod instituțional, în cazul apărărilor pe care le vom face în demersul disciplinar pe care îl avem pe rol și mai mult nu am ce să vă spun pentru că este dosar pe rol.", a spus Roxana Petcu la emisiunea „Culisele Justiției", de pe DC NEWS și DC NEWS TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel