Rovana Plumb și directorul STS, proiect modernizare Apeluri de Urgență 112

Crişan Andreescu / 28 aug 2018 / 13:58 Salveaza PDF Comentarii

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a semnat, marți,  cu directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale,  Ionel-Sorinel Vasilca, contractul de finanțare pentru modernizarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Proiectul „Modernizarea infrastructurii hardware și software a Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență", a fost semnat, marți, la Palatul Victoria. 

La începutul lunii, STS, care gestionează sistemul 112, a demarat o licitație pentru modernizarea sistemului, iar un contract în valoare de circa 184,7 milioane de lei ar trebui să-l facă mult mai eficient, după o perioadă de doi ani. Se dorește, în fapt, realizarea unui sistem informatic centralizat de preluare a apelurilor de urgență și modernizarea punctelor de preluare și dispecerizare a apelurilor de urgență.

Trei dispecerate naționale

În prezent, Sistemul Unic de Urgență 112 este format din 41 de centre, la care se adaugă agențiile de urgență Ambulanță-ISU/SMURD, Jandarmerie și Poliție de la nivel local.

Cu toate că sistemele sunt interconectate, eficiența este scăzută, după cum s-a constatat, ceea ce a dus la apariția ideii dispeceratelor naționale. Astfel, vor fi construite trei centre naționale - la București, Brașov și Cluj - care vor susține infrastructura hardware și software necesară preluării și dispecerării tuturor apelurilor de urgență la nivel național.

Vezi si: OUG 66/2011. CNMR, discuții cu Rovana Plumb

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23