Rovana Plumb și directorul STS, proiect modernizare Apeluri de Urgență 112

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a semnat, marți,  cu directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale,  Ionel-Sorinel Vasilca, contractul de finanțare pentru modernizarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Proiectul „Modernizarea infrastructurii hardware și software a Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență", a fost semnat, marți, la Palatul Victoria. 

La începutul lunii, STS, care gestionează sistemul 112, a demarat o licitație pentru modernizarea sistemului, iar un contract în valoare de circa 184,7 milioane de lei ar trebui să-l facă mult mai eficient, după o perioadă de doi ani. Se dorește, în fapt, realizarea unui sistem informatic centralizat de preluare a apelurilor de urgență și modernizarea punctelor de preluare și dispecerizare a apelurilor de urgență.

Trei dispecerate naționale

În prezent, Sistemul Unic de Urgență 112 este format din 41 de centre, la care se adaugă agențiile de urgență Ambulanță-ISU/SMURD, Jandarmerie și Poliție de la nivel local.

Cu toate că sistemele sunt interconectate, eficiența este scăzută, după cum s-a constatat, ceea ce a dus la apariția ideii dispeceratelor naționale. Astfel, vor fi construite trei centre naționale - la București, Brașov și Cluj - care vor susține infrastructura hardware și software necesară preluării și dispecerării tuturor apelurilor de urgență la nivel național.

Vezi si: OUG 66/2011. CNMR, discuții cu Rovana Plumb

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel