Rovana Plumb: Peste 188.000 de tineri români, beneficiari ai programului "Garanția pentru tineri"

Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a participat, miercuri, alături de delegația condusă de prim-ministrul Victor Ponta, la conferința la nivel înalt privind ocuparea forței de muncă în Europa, desfășurată la Milano, Italia. 

"Cu acest prilej, le vom spune liderilor europeni că peste 188 de mii de tineri din România, cu vârsta de sub 25 ani, au beneficiat de măsuri active în cadrul programului "Garanția pentru tineri", a susținut ministrul Rovana Plumb, potrivit unui comunicat de presă.

"Crearea de noi locuri de muncă este o prioritate a Guvernului Ponta, lucru evidențiat de cele 200.000 de noi locuri de muncă create în ultimii doi ani, de rectificarea bugetară din această toamnă, atunci când s-au alocat mai mulți bani pentru Ministerul Muncii, de programele demarate pentru a crește rata de ocupare. Reuniunea de la Milano este extrem de importantă pentru că vom avea ocazia să discutăm cu liderii europeni despre crearea de noi locuri de muncă și despre combaterea șomajului. Garanția pentru tineri este un program util și foarte necesar pentru a crește rata de ocupare în rândul tinerilor și el trebuie susținut", a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Evenimentul desfășurat astăzi la Milano, organizat de Preşedinţia italiană a Consiliului UE, reunește șefi de state și de guverne membre ale UE, precum și lideri ai instituțiilor care gestionează domeniul ocupării forței de muncă din Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel