Rovana Plumb, despre numărul de angajați înregistrați oficial în România

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a vorbit, duminică, în emisiunea Secvenţial de la Antena 3, despre evoluția numărului de angajați înregistrați oficial în România.

Numărul de angajaţi înregistraţi oficial în România a ajuns aproape egal cu cel al asiguraţilor, a spus ministrul Muncii, Rovana Plumb.

"Avem o modificare totală, în sensul că INS, desigur el are o altă metodă de a analiza și de a numără salariați, anunță deja o modificare în sensul creșterii numărului de salariați. Casa Națională de Pensii îmi prezintă numărul de asigurați, aveam 5.300.000 la sfârșitul lunii iunie. La septembrie 2014, numărul de salariați, în revisal corelat cu ANAF, înseamnă 5.700.000 de contracte active, 5.200.000 de salariați care au contracte pe o perioadă nedeterminată, de opt ore normal, contracte pe o perioadă de 22 de zile. Diferența de aproape 520.000 o reprezintă cei care lucrează în regim part-time sau independenții. Important este că am ajuns la o cifră aproape egală a numărului de contributori - numărul de salariați cu contract individual pe perioadă nedeterminată cu contarct de muncă - cu numărul de asigurați", a declarat ministrul Rovana Plumb.

Este o premieră după anul 1990, când am avut cel mai mare număr de salariaţi raportat la numărul de pensionari, scrie sursa citată.

După acel an, numărul şomerilor a crescut continuu, culminând cu anul 2008 când a intervenit criza gestionată defectuos de Băsescu şi PDL, și când au fost făcute cele mai multe disponibilizări şi tăieri de salarii şi pensii, a adăugat Rovana Plumb.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel