Romsilva, reacție în urma protestului Agent Green

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva susține că activiștii organizației Agent Green, au organizat "blocarea abuzivă a unui drum public și controlul autovehiculelor", potrivit unui comunicat al Regiei.

Reprezentanții Romsilva acuză că președinte Agent Green, Gabriel Păun, a transmis Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva un e-mail în care amenință că dacă Regia nu ”recunoaște public” în 24 de ore ”greșelile făcute în ultimii 15 ani” va folosi ”toate pârghiile legale disponibile pentru epurarea Romsilva și a Gărzii Forestiere”. 

"Respingem cu fermitate acțiunile în forță și amenințările, precum și diseminarea cu intenție a informațiilor false, considerând că organizațiile non-guvernamentale nu trebuie să blocheze deliberat drumurile publice, să comunice informații false, să dispună abuziv controlul autovehiculelor și a mărfurilor transportate, substituindu-se organelor statului, și nici să amenințe instituțiile statului cu ”epurări”, se arată într-un comunicat al Romsilva.

Mai mult, Romsilva susține că activiștii Agent Green care au blocat un camion care transporta legal lemne de foc pe DN 7C, în zona comunei Arefu din județul Argeș, au verificat în mod abuziv actele autovehiculului și au măsurat cantitatea de lemn de foc transportată. 

Transportul era legal

"Domnul Gabriel Păun a acuzat public că transportul era unul ilegal și lemnul provenea din păduri virgine, afirmații complet false. Așa cum au constatat organele de control ale statului, transportul era legal, cantitatea era cea din acte, iar transportul era înregistrat în aplicația SUMAL, cu avizul seria AP nr. 2393420 din 10.03.2017; Cod on-line 113DD7E4YAD6F, precum și în ”Inspectorul Pădurii”, la ora 10:13.", potrivit sursei citate.

"Organizația Agent Green a difuzat, în data de 11 martie a.c., pe pagina sa de Facebook, și un fișier video cu imagini aeriene a unei suprafețe de pădure din zona Vidraru, susținând că respectiva suprafață s-a aflat în administrarea Romsilva, alt lucru complet fals, suprafața respectivă fiind retrocedată în cursul deceniului trecut", explică reprezentanții Romsilva.

În luna noiembrie a anului 2016, Gabriel Păun a fost notificat de Romsilva că va utiliza căile legale pentru recuperarea prejudiciilor însă președintele Agent Green a solicitat un dialog, acesta purtându-se în 6 decembrie 2016, la sediul central al Regiei.

"În cursul întrevederii, domnul Gabriel Păun a cerut un protocol de colaborare cu Romsilva privind identificarea pădurilor virgine și cvasivirgine, acces la amenajamentele silvice și a experților în teren. Romsilva a răspuns pozitiv, însă până la această oră, în ciuda solicitărilor repetate ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Agent Green nu a încheiat respectivul protocol", susține Romsilva.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel