Românii pot cumpăra, de astăzi, Dacia Lodgy fabricată în Maroc

Dacia_lodgy
Dacia_lodgy

Noul autoturism Dacia Lodgy, fabricat la uzina Renault din Tanger, Maroc, a fost lansat oficial pe piața din România, putând fi achiziționat de către români de la orice reprezentanță a acestei companii, începând de joi, 7 iunie.

Primul model Dacia produs în afara României, Dacia Lodgy, care vizează un nou segment de clienţi, respectiv al familiilor, urmează să fie prezent de joi, în showroom-uri. Evenimentul de lansare va fi urmat de patru zile de porți deschise, timp în care cei interesați pot testa cel mai nou model al constructorului auto român.

În România, deja s-au înregistrat 200 de comenzi, din cele 8.000 de cereri la nivel mondial, românii având posibilitatea de a-și comanda modelul Lodgy din data de 7 martie 2012, preţul unui astfel de autoturism începând de la 9.500 de euro, TVA inclus.

"La nivel mondial am avut 8.000 de comenzi până în prezent. Debutul comercial al modelului Lodgy este foarte bun", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Thomas Dubruel, directorul comercial al Automobile Dacia, precizând că ”până în prezent avem 200 de comenzi din partea clienţilor români, care nu au văzut maşina, ceea ce pentru noi reprezintă un vot de încredere.

El a adăugat, de asemenea, că Dacia Lodgy este un model cu adevărat românesc care are toate atuurile şi "ADN-ul mărcii", fiind  "o maşină robustă, fiabilă”, în timp ce ”raportul spaţiu interior - preţ este imbatabil".

Modelul Dacia Lodgy este fabricat la uzina Renault din Tanger, iar piesele sale provin în proporţie de 40% din Maroc şi în proporţie de 60% din Spania, România şi Franţa.

 "Cu Dacia Lodgy concretizăm dimensiunea internaţională a mărcii Dacia. Este şi o maşină românescă, deoarece parte din studiile tehnice s-au făcut de inginerii din Bucureşti şi de la Mioveni, pentru că 31 de furnizori sunt de aici și pentru că parte din piesele asamblate în Maroc provin de la uzina din Mioveni. Are genele mărcii Dacia", a spus, la rândul său, Jerome Olive, directorul general al Dacia şi al Grup Renault în România.

Deși reprezentanţii Dacia nu au oferit cifre privind nivelul estimat al vânzărilor pentru noul model, ei au precizat că grupul are ambiţii foarte mari pe piaţa vest-europeană, iar pentru cea locală vizează poziţia de lider de segment.

Noul model Lodgy a fost prezentat în martie, la Salonul Auto de la Geneva, şi cuprinde trei nivele de echipare numite Acces, Ambiance şi Laureate şi patru tipuri de motorizări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel