Românii care apar în reportajul Sky News, urmăriți penal

Procurorii DIICOT au dispus joi începerea urmăririi penale pe numele a trei dintre românii care apar în reportajul realizat de Sky News privind presupusul trafic de arme din România. 

Este vorba despre Aurelian Szanto (cel care a jucat rolul de intermediar), Levente Pantics şi Attilla Szaba Pantics, urmăriţi penal pentru complicitate la infracţiunea de comunicare de informaţii false, constituirea de grup infracţional organizat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Cei trei au fost chemaţi joi la sediul DIICOT pentru audieri, unde li s-a adus la cunoştinţă că sunt urmăriţi penal. Tot joi, surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, că procurorii DIICOT iau în calcul să extindă acuzaţiile şi pentru jurnaliştii britanici de la Sky News.

De asemenea, procurorii vor merge pe o nouă acuzaţie, respectiv infracţiuni contra securităţii naţionale prin comunicarea de informaţii false, prevăzută la art. 404 din Codul penal. Articolul 404 prevede următoarele: 'Comunicarea de informaţii false.

Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani'. Procurorii DIICOT au efectuat miercuri şapte percheziţii în locaţii din Târgu Mureş şi Bistriţa-Năsăud în dosarul deschis în urma reportajului Sky News.

Din primele cercetări rezultă că armele erau deţinute legal pentru vânătoare şi aparţineau unuia dintre bărbaţii mascaţi. Reportajul a fost 'aranjat' de jurnaliştii britanici, care le-au indicat presupuşilor traficanţi ce să spună la filmare, în schimbul a aproximativ 2.000 de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel