Românii, a doua comunitate din Marea Britanie

Persoanele cu naționalitate română au devenit a doua populație non-britanică care trăiește în Regatul Unit. Biroul Național de Statistică din Marea Britanie declară că numărul total al cetățenilor români a crescut cu 25% între anii 2016 și 2017, ajungând la 411.000.

Din cei peste 65 de milioane de rezidenți din Marea Britanie, 6,2 milioane au fost cetățeni non-britanici.

Numărul persoanelor care trăiesc în Marea Britanie, dar care s-au născut în afara ei, a crescut cu 3% în perioada 2016, ajungând la 9,4 milioane din populația totală.

Problemele existente cu colectarea datelor statistice duc la o inexactitate a cifrei globale nete a migrației. Guvernul de la Londra s-a angajat să-și atingă obiectivul de a reduce migrația netă la sub 100.000 anunță bbc.com, potrivit stiridiaspora.ro

Cifrele arată că 61% din numărul populației non-britanice provin din statele Uniunii Europene. Polonezii rămân cea mai importantă comunitate, cu aproximativ un milion de cetățeni care trăiesc în Marea Britanie.
 
Locul al treilea: Irlanda
 
După România, care se află pe locul doi, urmează pe locul al treilea Republica Irlanda, cu 350.000 de cetățeni care locuiesc în Marea Britanie. India se situează pe locul patru cu 346.000 de cetățeni în Marea Britanie, loc deținut anterior de România.
 
Populația non-britanică - atât cei care sunt născuți în străinătate, fie cei care nu sunt cetățeni britanici - a crescut în fiecare an de la începutul acestor raportări din 2004, a anunțat bbc.com.
 
“Efectul Brexit"
 
Numărul cererilor cetățenilor UE pentru a obține cetățenia Regatului Unit s-a dublat la peste 40 000 în ultimele 12 luni. Numărul de cetățeni ai UE pentru care s-au eliberat cărți de ședere permanente - disponibil pentru cei care au trăit în Marea Britanie timp de cinci ani - a crescut de asemenea la 168.000. Danny Shaw, corespondent BBC, a subliniat "efectul Brexit", prin aceea că oamenii din UE au avut nevoie de certitudinea că vor putea continua să trăiască în Marea Britanie, după ce Regatul Unit a părăsit Uniunea.
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel