EXCLUSIV  România, sub MCV. Alistar: Vom avea încă judecători văzuți altfel decât cei din UE

justitie raport MCV
justitie raport MCV

Victor Alistar, membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din partea societății civile, a declarat, la Interviurile DC News că temele false despre justiție lansate de politicienii români ne-au îndepărtat de momentul ridicării Mecanismului de Cooperare și Verifcare.

Membrul CSM spune că România trebuia să aibă ridicat MCV-ul înainte de a prelua președinția Consiliului European, dar că acest lucru nu mai este posibil din cauza scandalului intern pe tema justiției. "Inițial a fost o înțelegere între statul român și autoritățile de la Bruxelles ca până la preluarea președinției Consiliului European, mecanismul MCV să fie ridicat. Am fost încurajați să facem pași mai rapizi. Tocmai că președinția presupune medierea unor dosare dificile între statele membre și era normal să fim pregătiți. Numai că bătălia domestică, cu politicieni urlând pe toate canalele "săriți, justiția e în pericol" nu au făcut decât să îndeparteze perspectiva Schengen și a ridicării MCV. Ne-a pus într-un con de umbră, în condițiile în care interesul contribuabililui este să maximizăm calitatea de membru al UE nu să fim la coada UE", a declarat Alistar. 

Se dezbat probleme false

Alistar susține că se dezbat problemele false și dezinformările fac rău României și implicit judecătorilor care sunt văzuți ca inferiori celor din UE. "Dacă sunt probleme reale trebuie dezbătute și spuse, dar nu probleme false, nu dezinformări. Văd profesii care se raliază unor mesaje lansate de forțe politice, iar asta nu e o cale prin care să scăpăm de MCV. Da, vom avea în continuare judecători din România care sunt văzuți altfel decât cei din statele fără MCV", a spus acesta.   

Vezi aici discuția despre MCV:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel