EXCLUSIV  România, președinție Consiliu UE. Salariul unui înalt funcționar, revoltător

D.C. / 07 dec 2018 / 17:23 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Miniștrii din România au fost la Bruxelles, unde au discutat despre dosarele importante de care se va ocupa România pe perioada în care va exercita președinția Consiliului UE. 

În spatele miniștrilor din Guvern, stă un detașament cu rol-cheie de aproximativ 150 de înalți funcționari. Ei sunt specialiștii, care vor fi detașați timp de șase luni la Bruxelles. 

Potrivit informațiilor DCNews, salariul unui înalt funcționar e de 2.000 de euro pe lună. Chiriile în Bruxelles au cost semnificativ. O locuință decentă costă pe lună aproximativ 1.000 de euro. Un prânz la restaurant costă între 10 și 20 de euro. În plus, ei primesc doar două bilete de avion, unul la dus și altul, peste șase luni, la întors. Dacă vor să-și vadă familia în cele șase luni, trebuie să-și achiziționeze singuri biletele de avion. Tichetul de autobuz costă aproximativ 2 euro, la fel și la metrou. Taxiul pe o distanță de 5 minute costă aproximativ 10 euro, fiind un lux în capitala Belgiei. Viața în Bruxelles este semnificativ mai scumpă decât cea din București, de exemplu, și, cu toate acestea, un calcul simplu arată că un înalt funcționar al României trebuie să se descurce, în final cu 2.000 - 2.500 de lei. Și să reprezinte România! 

Acest lucru se întâmplă în vreme ce în România sunt salarii anormal de mari pe funcții nesemnificative pentru țară. Nu mai vorbim de decontarea chiriilor, banii pentru mâncare, pentru transport și alte asemenea beneficii. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25