România, președinția Consiliului European: Timmermans, mesaj pentru Grindeanu

Sursa foto: gov.ro
Sursa foto: gov.ro

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a afirmat joi că, în opinia sa, România poate fi preşedinte al Consiliului UE în 2019 şi să fie în continuare sub Mecanismul de Cooperare şi Verificare, având în vedere că nu este "nicio legătură între cele două chestiuni". 

"Înţeleg că premierul spune că e o chestiune de prestigiu încheierea MCV înainte de preşedinţia Consiliului UE, dar, sincer, nu e nicio legătură între cele două chestiuni", a afirmat oficialul european, într-o conferinţă de presă la Bucureşti. 

El a adăugat că, dacă autorităţile române se vor grăbi să îndeplinească cele 12 cerinţe din raport, situaţia este una benefică. 

"Dacă Guvernul român vede o legătură şi vrea să se mişte repede, cu atât mai bine. Eu, personal, nu văd de ce România nu poate fi preşedinte al Consiliului UE şi să fie în acelaşi timp în dialog cu noi, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. E vorba de cooperare", a arătat Timmermans. 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, că obiectivul său este finalizarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare înainte ca România să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. 

"Obiectivul meu şi al Guvernului pe care îl conduc este să finalizăm MCV înainte ca România să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Este o chestiune de prestigiu şi nu numai, la care ţin foarte, foarte mult", a afirmat prim-ministrul Grindeanu, într-o conferinţă de presă comună cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel