România, în spațiul Schenghen. Tudor Ciuhodaru: Am reușit! Se votează MÂINE!

Foto: Facebook Tudor Ciuhodaru
Foto: Facebook Tudor Ciuhodaru

Tudor Ciuhodaru, medic și europarlamentar, a publicat vestea momentului în ceea ce privește intrarea României în spațiul Schenghen.

"Am reușit! Viitorul spațiului Schenghen trebuie să fie fără fragmentare.

Am solicitat insistent Consiliului și Comisiei Europene să ia imediat decizia de a elimina toate controalele la toate frontierele României.

Azi acest deziderat intră (ora 21.30) în sfârșit în dezbaterea Parlamentului European. Vreau ca România să se alăture cu drepturi depline, spațiului de liberă circulație fără controale la frontierele interne terestre, maritime și aeriene.

Rețineți:

1. România a parcurs cu succes toate etapele tehnice necesare. Evaluarea celor şapte domenii de interes (cooperare poliţienească, protecţia datelor, consulate, frontiere maritime, frontiere aeriene, frontiere terestre, SIS/SIRENE) a concluzionat că îndeplinim toate condiţiile de aderare.

2. De atunci au trecut aproape 10 ani!

3. Am solicitat în repetate rânduri Comisiei Europene și Consiliului ca România să intre cât mai rapid în spațiul Schengen.

4. Azi acest deziterat intră în dezbaterea Parlamentului European urmând să fie votat mâine", a scris Tudor Ciuhodaru pe pagina de Facebook. 

Parlamentul European va cere ca România și Bulgaria să adere la Spațiul Schengen

Parlamentul European va adopta un raport săptămâna aceasta, prin care va cere încă o dată ca România și Bulgaria să adere la Spațiul Schengen. Acest subiect se află pe agenda ultimei reuniuni a eurodeputaților înainte de vacanțele de vară.

Parlamentul European constată că în 2011 și 2018 a adoptat rezoluții cu cereri similare. Miercuri seară, deputații europeni vor discuta raportul, care îndeamnă Consiliul UE să ia măsuri imediate pentru a ridica controalele la frontierele terestre, maritime și aeriene ale celor două țări, scrie monitor.bg.

Klaus Iohannis, despre aderarea României la spațiul Schengen

"Aderarea la spaţiul Schengen rămâne un obiectiv politic major pentru România şi face parte din angajamentul pe care ţara noastră şi l-a asumat prin Tratatul de aderare la UE. România îndeplineşte criteriile necesare de peste zece ani, fiind un exemplu în ceea ce priveşte asigurarea securităţii pentru Uniunea Europeană", declara președintele Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel