România și Suedia vor semna o Declarație Comună privind politicile sociale

România și Suedia vor semna o Declarație Comună privind politicile sociale, elaborarea documentului având drept scop crearea unui cadru pentru realizarea de proiecte comune, schimb de experiență și bune practici între cele două state.

În perioada 22 – 23 ianuarie 2015, o delegaţie a Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, condusă de ministrul de resort, Rovana Plumb, efectuează o vizită de lucru la Stockholm, Suedia. 

În prima zi a vizitei de lucru la Stockholm, ministrul Rovana Plumb a avut o serie de întâniri bilaterale - cu ministrul suedez pentru Afaceri Sociale, Annika Strandhäll, cu ministrul suedez pentru Copii, Persoane Vârstnice și Egalitate de Șanse, Åsa Regnér, precum și cu secretarul de stat responsabil pentru Ocupare, din cadrul Ministerului suedez al Muncii, Irene Wennemo, informează un comunicat de presă al Ministerului Muncii.

Care au fost temele discuțiilor

Temele abordate de oficialii români și suedezi, din perspectiva consolidării relațiilor bilaterale, au fost libertatea de mișcare a cetățenilor statelor membre în spațiul UE, drepturile și protecția copilului, dar și situația cetățenilor aflați într-o stare de vulnerabilitate.

Ministrul român al Muncii a subliniat faptul că Guvernul României va apăra drepturile fiecărui cetățean român, în baza principiului libertății de mișcare în cadrul UE și a prezentat progresele făcute de țara noastră privind politicile sociale, ocuparea forței de muncă sau absorbția fondurilor europene de către actualul Guvern.

Rovana Plumb: Persoanele cu dizabilități, prioritatea Ministerului Muncii în 2015

În cadrul vizitei ministrului român al Muncii în Suedia, a fost convenită de către cele două delegații semnarea, în viitorul apropiat, a unei Declarații Comune privind politicile sociale. Scopul elaborării documentului este crearea unui cadru pentru realizarea de proiecte comune în domeniul muncii și social, de schimb de experiență și bune practici între România și Suedia, precum și facilitarea colaborării între autoritățile locale române și suedeze.

Ministrul Rovana Plumb a avut, de asemenea, întâlniri cu reprezentanții a 11 ONG-uri din Suedia, active în domeniul social, dar și cu reprezentanții comunității românești din această țară, care numără aproximativ 30.000 persoane și care reprezintă o importantă punte de legătură pentru consolidarea relațiilor dintre România și Suedia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel