Rovana Plumb: Persoanele cu dizabilități, prioritatea Ministerului Muncii în 2015

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a participat miercuri, 21 ianuarie 2015, la dezbaterea publică privind proiectul Strategiei naţionale "O societate fără bariere pentru persoanele cu dizabilităţi 2015 – 2020”, în cadrul căreia a anunțat care este prioritatea ministerului de resort pentru acest an.

“Îmi doresc ca Strategia naţională "O societate fără bariere pentru persoanele cu dizabilităţi 2015 – 2020” să nu rămână doar un document pe hârtie. Adoptarea măsurilor destinate îmbunătăţirii vieţii persoanelor cu dizabilităţi, fie ele copii, adulţi sau vârstnici, va fi prioritatea noastră pentru acest an. Familia, căldura şi afecţiunea ei nu pot fi înlocuite de nicio instituţie, indiferent de beneficiar. Susţin în continuare, aşa cum am făcut-o de la începutul mandatului, că locul oricărei persoane, copil sau adult, este în familie, în comunitate şi nu în instituţie. Sunt convinsă că împreună cu ONG-urile care activează în domeniu vom găsi cele mai bune soluții pentru a face viaţa persoanelor cu dizabilităţi mai ușoară”, a declarat ministrul Muncii Rovana Plumb, la dezbaterea publică privind strategia pentru persoanele cu dizabilități.

La întâlnire au fost prezenți reprezentanţi ai ONG-urilor active în domeniul dizabilităţii, precum și experți din cadrul ONG-urilor care au contribuit la proiectul Strategiei.

Persoanele cu dizabilităţi vor fi dezinstituţionalizate până în 2020

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute probleme legate de procesul decizional cu privire la proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Strategiei. De asemenea, reprezentanții ONG-urilor au făcut o serie de propuneri și sugestii tehnice cu privire la finalizarea procesului decizional legat de acest document, astfel încât Strategia să corespundă seturilor de acțiuni pe care România și le-a asumat, ca Stat - Parte semnatar al Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități. Au fost exprimate opinii referitoare la document și au fost propuse modalități de lucru între echipele de experți independenți și Direcția Protecția Persoanelor cu Dizabilități, astfel încât documentul final să reflecte inclusiv dorințele și necesitățile organizațiilor neguvernamentale din domeniul dizabilității și să corespundă cerințelor Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

În cadrul aceleiași dezbateri, a fost stabilită ca termen pentru finalizarea documentului strategic data de 9 februarie 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel