România exportă energie în Ucraina și Republica Moldova. Chirieac: Va fi o iarnă grea și pentru noi, dar probabil că i-am ajutat pe românii din Cernăuți

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre exportul de energie pe care România îl face în Ucraina și Republica Moldova.

România a vândut energie Ucrainei în valoare de peste 9 milioane de lei. Ajutorul nu este, însă, de ajuns. Oficialii ucraineni se pregătesc pentru o pană totală de curent în plină iarnă. Aceștia avertizează că întreruperea curentului ar putea avea o durată lungă, însă refacerea rețelelor va începe imediat. 

România a livrat Ucrainei 3.725 MWh doar în lunile august și septembrie. Pentru aceasta, ucrainenii au plătit peste 9.6 milioane de lei. Ajutorul energetic a fost unul de avarie, potrivit documentelor oficiale. În situații de urgență, companiile din România pot acorda ajutor sistemelor energetice cu care suntem interconectați. În prezent, România acordă ajutor de avarie și Republicii Moldova, conform Realitatea.net.

CITEȘTE ȘI     -     Majorarea pensiilor, controversa momentului. Bogdan Chirieac: O întreagă nebunie. Singurul lucru cu care sunt de acord

Chirieac: Probabil i-am ajutat pe românii din Cernăuți

Bogdan Chirieac, analist politic, a vorbit despre exportul de energie electrică pe care România l-a făcut în Ucraina și în Republica Moldova:

„O cantitate mică de energie a fost exportată de România în Ucraina, nici noi nu avem mai mult. România nu reușește și, în opinia mea, nu o să reușească să își acopere vârfurile de sarcină în această iarnă, dar faptul că am dat energie de 2 milioane de euro, ceea ce e foarte puțin la nivelul costului energiei de astăzi, e un ajutor umanitar. Probabil că am dat pentru românii din Cernăuți, că sunt jumătate de milion de români care au ajuns să trăiască în Ucraina nu din cauza lor, ci după pactul Ribbentrop-Molotov.

Faptul că România a exportat energie și în Ucraina, și în Republica Moldova, deși eu știu că nu sunt linii de înaltă tensiune care să treacă din România în Republica Moldova, pentru că nu s-au construit, nu e un lucru rău“, a spus, la Realitatea Plus, analistul politic Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -    Noi proteste la Chișinău. Chirieac: Cu toți ochii pe Ucraina, am pierdut din vedere Republica Moldova. Putin vrea un cap de pod în coasta NATO și UE

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI:

 

Alianță între PSD și PNL la alegeri? Bogdan Chirieac: Se joacă. Pentru a face față Laurei Codruța Kovesi...

Liberalii ar face calcule interne privind candidatul pentru fotoliul de la Cotroceni, potrivit unor surse din PNL, citate de Realitatea Plus. În topul preferințelor ar fi Emil Boc și Ilie Bolojan. Și Nicolae Ciucă ar fi un posibil candidat. Informațiile vin după ce premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj tranșant pentru PSD. Liberalii nu vor alianțe cu social-democrații la viitoarele alegeri. Despre posibilele scenarii de la alegerile prezidențiale din 2024 a vorbit analistul politic Bogdan Chirieac.

„Cum va fi până la urmă, cum vedeți situația? Par a fi două candidaturi diferite în 2024, deci acea variantă care s-a vehiculat la un moment dat că ar merge împreună PSD cu PNL nu prea stă în picioare acum. Cum vedeți?“ l-a întrebat jurnalistul Călin Cociș pe analistul politic Bogdan Chirieac (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -     Cum pregătesc terenul Kovesi și Cioloș pentru 2024. Chirieac: Vor fi folosite mai mult ONG-urile, mai puțin partidele politice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel