Urmărește emisiunea live


România, evaluată de FMI. Apetitul pentru investiţii, afectat. Coşea: Rapoartele trebuie luate în seamă. Acţionează ca un fel de rating

Coșea arată că raportul FMI va influența poziția României în ansamblul economico-financiar regional.
Coșea arată că raportul FMI va influența poziția României în ansamblul economico-financiar regional.

FMI va demara un proces de analiză a economiei românești. Profesorul de economie Mircea Coşea avertizează că acest lucru va afecta apetitul pentru investiţii. 

Fondul Monetar Internaţional intenționează să facă o radiografie a economiei românești și va avea discuții cu autorităţile naționale ”despre politicile şi evoluţiile economice”.

Analistul economic Mircea Coșea explică, pentru RadioDCNews, că este destul de sceptic cu privire la rezultatele evaluării FMI.

În opinia sa, instituția financiară ar trebui să se focalizeze mai mult pe soluții, pentru a ajuta statele să evite o posibilă recesiune economică.

”Eu am început să am rezerve față de aceste analize ale FMI, care este destul de mult tributar unor metode foarte simpliste de evaluare economică.

Nu remarc nici acum, cu mici excepții, o adaptare (a FMI - n.r.) la noile condiții. Sunt doar niște atenționări pe care le face, fără să ne spună exact dacă există și posibilitatea ca să evităm aceste drumuri, care, după părerea FMI, duc într-o situație destul de nefavorabilă pentru economia mondială, de la recesiune, până la lucruri și mai grave”, explică Mircea Coșea.

Raportul, important pentru investitori

Expertul în economie arată că rezultatele analizei FMI au rolul de a completa tabloul privind situația economică a României.

Totuși, acesta subliniază că instituția financiară internațională ar trebui să vină cu ”analize mai profunde pe probleme ce țin de parcursul economiei mondiale. Acum aș fi așteptat o schemă simplă de politici de atenuare a efectelor crizei și de evitare a acelui drum despre care ni se spune că mergem spre recesiune”.

Coșea arată că raportul FMI va influența poziția României în ansamblul economico-financiar regional, atrăgând atenția asupra riscului ca un raport defavorabil să funcționeze ca o sperietoare pentru investitori.

Lumea este încă sub impresia geniului analitic pe care aceste instituții financiare îl au asupra lumii și (raportul FMI n.r.) acționează ca un fel de rating.

Astfel, imaginea pe care cineva și-o face despre o țară, economia și parcursul ei trece neapărat și prin...

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel