Robot autonom realizat de elevii unui liceu din Zalău. "Ne mândrim!"

Scutaru Cristina / 26 feb 2018 / 15:50 Salveaza PDF Comentarii

Un robot ce poate să se mişte, să se plimbe şi să realizeze sarcini precum a muta şi aranja cuburi sau să ia o păpuşă şi să o plaseze pe o anumită poziţie a fost realizat de câţiva elevi ai unui liceu din Zalău.

Realizarea tehnică a liceenilor a fost prezentată, luni, conducerii primăriei municipiului.

[citeste si]

Intitulată 'Brainstorms', echipa de elevi din cadrul Colegiului Tehnic 'Alesandru Papiu Ilarian' a prezentat viceprimarilor municipiului Zalău, Teodor Bălăjel şi Nicolae Fazakas, administratorului public, Călin Cristian Forţ şi angajaţilor din cadrul primăriei robotul 'Smarty', cu care elevii urmează să participe la o competiţie de nivel naţional, care va avea loc la Bucureşti. Robotul 'Smarty' realizează un moment de autonomie prin menţinerea pe o platformă mobilă, are comandă prin joy-stick pentru manipularea unor cuburi cu ajutorul braţului şi realizează prinderea unei 'păpuşi' din plastic şi plasarea acesteia la o anumită distanţă.

Mesajul viceprimarului

'Dragi elevi, vă felicit pentru ceea ce aţi realizat. Este o lucrare foarte frumoasă, care necesită multă pricepere şi pasiune, lucruri de care aţi dat dovadă prin intermediul a ceea ce ne-aţi prezentat astăzi. Ne mândrim cu asemenea elevi şi vă vom sprijini în toate acţiunile voastre deoarece aveţi abilităţi desăvârşite. Toate aprecierile pentru ceea ce faceţi', a afirmat viceprimarul municipiului Zalău, Teodor Bălăjel, în cadrul prezentării. Echipa 'Brainstorms' de la Colegiul Tehnic 'Alesandru Papiu Ilarian' Zalău s-a înscris în proiectul BRD - Naţie prin educaţie. În cadrul acestui proiect, elevii trebuie să construiască un robot multifuncţional, să realizeze un caiet tehnic, să întocmească un plan de afaceri etc. loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.M