Robot autonom realizat de elevii unui liceu din Zalău. "Ne mândrim!"

Scutaru Cristina / 26 feb 2018 / 15:50 Salveaza PDF Comentarii

Un robot ce poate să se mişte, să se plimbe şi să realizeze sarcini precum a muta şi aranja cuburi sau să ia o păpuşă şi să o plaseze pe o anumită poziţie a fost realizat de câţiva elevi ai unui liceu din Zalău.

Realizarea tehnică a liceenilor a fost prezentată, luni, conducerii primăriei municipiului.

[citeste si]

Intitulată 'Brainstorms', echipa de elevi din cadrul Colegiului Tehnic 'Alesandru Papiu Ilarian' a prezentat viceprimarilor municipiului Zalău, Teodor Bălăjel şi Nicolae Fazakas, administratorului public, Călin Cristian Forţ şi angajaţilor din cadrul primăriei robotul 'Smarty', cu care elevii urmează să participe la o competiţie de nivel naţional, care va avea loc la Bucureşti. Robotul 'Smarty' realizează un moment de autonomie prin menţinerea pe o platformă mobilă, are comandă prin joy-stick pentru manipularea unor cuburi cu ajutorul braţului şi realizează prinderea unei 'păpuşi' din plastic şi plasarea acesteia la o anumită distanţă.

Mesajul viceprimarului

'Dragi elevi, vă felicit pentru ceea ce aţi realizat. Este o lucrare foarte frumoasă, care necesită multă pricepere şi pasiune, lucruri de care aţi dat dovadă prin intermediul a ceea ce ne-aţi prezentat astăzi. Ne mândrim cu asemenea elevi şi vă vom sprijini în toate acţiunile voastre deoarece aveţi abilităţi desăvârşite. Toate aprecierile pentru ceea ce faceţi', a afirmat viceprimarul municipiului Zalău, Teodor Bălăjel, în cadrul prezentării. Echipa 'Brainstorms' de la Colegiul Tehnic 'Alesandru Papiu Ilarian' Zalău s-a înscris în proiectul BRD - Naţie prin educaţie. În cadrul acestui proiect, elevii trebuie să construiască un robot multifuncţional, să realizeze un caiet tehnic, să întocmească un plan de afaceri etc. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25