Robert Turcescu, ofițer acoperit. Tiberiu Nițu: Dezvăluirile nu sunt infracțiuni

Tiberiu Niți, Procurorul General, a declarat, joi, că Parchetul nu se va autosesiza în cazul deconspirării, ca fost ofițer acoperit, al  fostului  realizator Tv, Robert Turcescu.

Tiberiu Niţu a declarat că plângerile depuse de Ilie Năstase şi Mădălin Voicu nu vor fi luate în considerare.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, susţine că PÎCCJ nu s-a sesizat din oficiu în cazul afirmaţiilor lui Robert Turcescu deoarece s-a apreciat că ele nu sunt de natură să constituie infracţiuni.

"În ceea ce priveşte decizia privind afirmaţiile jurnalistului, aceea am luat-o. Nu ne-am sesizat din oficiu, întrucât am apreciat că acele împrejurări nu sunt de natură să constituie infracţiuni", a afirmat Niţu, la sosirea la CSM.

Citește și: Autodenunț Robert Turcescu, piesă cu mai multe acte. Două ipoteze

În urmă cu o săptămână, Procurorul General al României susţinea că dacă se vor constata nereguli, instituţia pe care o conduce ar putea deschide un dosar.

"Evaluam imprejurarile si situatia şi vă asigur că în momentul în care vom lua o decizie vom comunica. Pentru a ne sesiza nu trebuie sa ne confirme nimeni nimic intr-o faza preliminara. Noi evaluam daca sunt indicii in legatura cu savarsirea unei fapte prevazute de legea penala. Evaluam împrejurarea şi situatia creată. Daca e de natura sa ne duca la concluzia că sunt indicii pe savarsirea unei infractiuni, ne sesizam. Daca nu, nu ne sesizăm", a spus la momentul respectiv Tiberiu Niţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel