Rezultate Alegeri SUA: Hollande, mesaj către Donald Trump

Bogdan Bolojan / 09 noi 2016 / 23:48 Salveaza PDF Comentarii

Francois Hollande a făcut un apel către Donald Trump pentru începerea unui schimb de idei. Șeful statului francez vrea să repare astfel o primă reacție negativă, în care a spus că odată cu instalarea la Casa Albă a lui Trump, va începe o perioadă de incertitudine. 

"Este în joc pacea, lupta împotriva terorismului, situația din Orientul Mijlociu, sunt relațiile economice și conservarea planetei", a scris miercuri seară șeful statului francez.

"În legătură cu toate aceste subiecte, doresc să începem cât mai curând schimburile de idei în lumina valorilor și intereselor pe care le împărtășim", a continuat François Hollande.

"Am urmărit cu atenția prima voastră intervenție și în special mesajul său de reconciliere și uniune după o campanie uneori brutală", a mai scris șeful statului francez, îndemnându-l pe Donald Trump "să privească în față provocările comune care ne așteaptă și să ia cunoștință de îngrijorările provocate de tulburările din lume", conform Agerpres.

"Trebuie să găsim răspunsuri. Ele trebuie să ne permită să ne depășim temerile, dar și să respectăm principiile noastre fondatoare: democrația, libertatea, respectul fiecărui individ", a mai menționat președintele Franței.

Într-o primă reacție, François Hollande a apreciat miercuri că victoria lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din Statele Unite "deschid o perioadă de incertitudine", relatează Agerpres. 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26