REZULTATE ALEGERI SUA: Ce se întâmplă în Camera Reprezentanților și în Senat

Republicanii își păstrează controlul în Camera Reprezentanților, camera inferioară a Congresului SUA, potrivit estimărilor făcute miercuri de postul NBC, citat de Reuters.

 Era de așteptat ca Partidul Republican să-și mențină controlul în această cameră, cu 435 de membri, unde partidul deține o amplă majoritate și unde doar câteva scrutine sunt sub semnul întrebării.

Atenția se concentrează în schimb asupra Senatului, camera superioară a Congresului, unde democrații speră să preia controlul de la republicani. Candidații republicanii își apără mandatele senatoriale în câteva state-cheie, ceea ce îi face pe democrați să spere că pot câștiga cele cinci mandate necesare pentru a prelua controlul.

Până acum, democrații au reușit să câștige un sigur mandat senatorial de la republicani, în Illinois, în schimb republicanii și-au reînnoit mandatele în Ohio și Florida. Democrații au câștigat primul mandat senatorial de la republicani prin democrata Tammy Duckworth (Camera Reprezentanților), care l-a învins, așa cum se anticipa, pe senatorul republican Mark Kirk în Illinois. Duckworth este veterană a războiului din Irak, imobilizată într-un scaun cu rotile, după ce și-a pierdut ambele picioare.

[citeste si]

Curse la fel de strânse se înregistrau în Missouri, New Hampshire, Pennsylvania, Nevada și Indiana. Principalele posturi de televiziune au anunțat că senatorul republican Rob Portman, care a refuzat să facă campanie pentru Trump, a fost reales în Ohio.

Tot conform estimărilor, senatorul republican Rand Paul a câștigat în Kentucky, republicanul Tim Scott în Carolina de Sud, republicanul James Lankford în Oklahoma, iar democratul Patrick Leahy a câștigat în Vermont și democratul Richard Blumenthal în Connecticut.

Pentru a obține controlul în Senat, democrații au nevoie să câștige cinci mandate. În prezent, republicanii dețin 54 de mandate în Senat, iar democrații au 44, plus doi independenți care se aliniază cu tabăra democrată. Și, deși potrivit estimărilor, republicanii își vor păstra majoritatea în Camera Reprezentanților, cel mai probabil vor avea mai puține mandate.(Agerprs)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel