REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Cine sunt premianții, corigenții și repetenții

Cozmin Gușă
Cozmin Gușă

Consultantul politic Cozmin Gușă împarte liderii politici, după alegerile parlamentare, în premianți, corigenți și repetenți. 

În opinia lui Cozmin Gușă, premianții sunt președintele PSD, Liviu Dragnea, partidul acestuia, precum și USR și ALDE.

Corigenții ar fi PNL și liderul său, Alina Gorghiu, în timp ce repetenții sunt Dacian Cioloș, Traian Băsescu și Sebastian Ghiță.

Consultantul politici spune, despre Liviu Dragnea, că ”Evoluția lui Liviu Dragnea în campanie ne-a arătat că necazurile prin care a trecut l-au făcut mai înțelept. A avut o campanie precisă, fără isterii, așa cum ar fi trebuit să aibă un tehocrat, ceea ce l-a propulsat în câștigătorul-net. Se recomandă ca un om care nu mai poate fi refuzat”. USR ar fi avut un scor chiar mai mare dacă s-ar fi adresa marelui public, potrivit lui Cozmin Gușă, care mai spune despre ALDE că, deși Călin Popescu Tăriceanu are probleme în justiție, a știut să țină o linie a liberalismului pragmatic și a luptei coerente, fără să se victimizeze cu un sistem pe care-l condamnă. 

Iohannis, într-o situație complicată

Cozmin Gușă susține, la Realitatea, că Alina Gorghiu și Dacian Cioloș l-au pus într-o situație complicată pe Klaus Iohannis: ”Mai rar mi-a fost dat să văd o evoluție atât de dubioasă. Gorghiu a fost aleasă lider pentru ca să fie lider. Cred că ea și Cioloș au fost oamenii care l-au pus într-o situație complicată, informal, pe Iohannis. Rar am văzut atâta suficiență la un lider de partid cum am văzut la Alina Gorghiu. Se pare că vânează altceva, nu gloria politică”. 

El a mai spus: ”Cioloș este responsabil pentru situația în care l-a pus pe Iohannis și nu putem spune că a făcut-o inconștient - e obișnuit cu jocurile politice subterane la nivel înalt, european. A dinamitat atât campania PNL-ului, cât și o parte din campania USR-ului. Rămâne să vedem cât a fost intenționat și cât s-a datorat unor manipulări", a mai precizat consultantul politic.” 

Cât despre Traian Băsescu, ”L-am văzut deja uzat. Jocul împotriva lui Florian Coldea i-a determinat pe mulți să nu-l mai voteze pentru că n-au mai văzut soluții, ci au văzut că luptă pentru sine”. Despre Sebastian Ghiță spune că în ciuda potențialului ”pe care l-a avut și pe locul liber pe partea naționalismului constructiv n-a reușit să smulgă voturile românilor. Această prezență scăzută îi numără în minus și pe românii care așteptau un mesaj naționalist”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel