Rex Tillerson: A fost un act de 'război hibrid'

Ingerința Rusiei în alegerile din SUA din 2016 a fost un act de "război hibrid" din partea Moscovei, a declarat marți secretarul american de stat Rex Tillerson, potrivit AFP.

Președintele Donald Trump "a spus clar în mai multe rânduri că două țări ca Rusia și SUA nu-și pot permite să nu aibă o relație productivă, însă în prezent nu este cazul și știm cu toții de ce", a spus el la o reuniune în fața funcționarilor Departamentului de Stat, făcându-și bilanțul ca șef al diplomației americane.

"Rusia a invadat un stat suveran, Ucraina", și, "prin intermediul unui război hibrid", "a ales să se amestece în procesul democratic de aici și apoi și din alte țări", a atras el atenția.

Rugat să precizeze dacă și Casa Albă împărtășește această viziune privind ingerința Rusiei, un înalt responsabil al Departamentului de Stat a răspuns: "El este secretarul de stat și el a spus-o".

Expresia 'război hibrid' este de obicei folosită pentru a descrie operațiunile ruse în Ucraina, prin folosirea serviciilor speciale și a dezinformării, precizează AFP.

Serviciile de informații americane au concluzionat de peste un an că Rusia lui Vladimir Putin a încercat să îi influențeze pe alegătorii americani în 2016 prin intermediul unor atacuri cibernetice și printr-o amplă campanie de propagandă.

[citeste si]

Acest presupus amestec al Moscovei face obiectul unei anchete federale în SUA, care vizează de asemenea și suspiciunile privind o înțelegere secretă între Rusia și echipa de campanie a candidatului Donald Trump, ales în cele din urmă la Casa Albă, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel