EXCLUSIV  REVOLUȚIE în materie de intervenții chirurgicale. Dr Bogdan Marțian (Sanador): Care sunt avantajele

Dr Bogdan Marțian a explicat care sunt avantajele chirurgiei minim-invazive, oferind informații extrem de importante pentru pacienți.

Dr Bogdan Marțian, șeful Clinicii de chirurgie generală de la Spitalul Clinic Sanador, a fost invitat la Interviurile DC News și DC Medical, unde a explicat cât de valoroasă este chirurgia robotică, vorbind totodată despre intervențiile importante care s-au făcut deja în clinica pe care o conduce. 

La un moment dat, în cadrul interviului, a enumerat câteva dintre avantajele chirurgiei minim-invazive. „Din punct de vedere al chirurgiei, cea minim-invazivă are două componente: laparoscopia și chirurgia robotică. În ultimii 30 de ani, s-au stabilit clar avantajele chirurgiei minim-invazive. Nu e vorba doar despre orificiile mici de acces, în comparație cu inciziile largi din chirurgia clasică, ci și despre trauma chirurgicală, care este mult mai mică pentru pacient.

Sanador

Sunt mult mai puține consecințe parietale, adică ale peretului abdominal, ale acestor incizii. Chirurgia clasică cu incizii largi aduce după sine riscuri de complicații parietale, imediate sau mai târzii, cu hernii incizionale, uneori monstruoase, ceea ce nu se întâmplă în chirurgia minim-invazivă. Tot ce poate să facă chirurgia clasică face și chirurgia minim-invazivă, mai ales dacă e vorba despre cancere”, a explicat Dr Bogdan Marțian.

„Pe lângă faptul că există mai puține complicații post-operatorii, există pierderi de sânge mult mai mici”, a adăugat specialistul.

De asemenea, vindecarea este mult mai rapidă, un alt avantaj extrem de important pentru pacienți.

Din punct de vedere al costurilor, în chirurgia minim-invazivă, spitalizările sunt mai scurte, prin urmare scad și costurile.

Dr Bogdan Marțian a vorbit, în cadrul interviului, despre chirurgia robotică, ce presupune deschiderea unui astfel de centru de chirurgie robotică, dar și în ce specialități medicale se pot face intervenții robotice la Sanador. Emisiunea a fost transmisă simultan pe paginile de Facebook și canalele de YouTube ale DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV. Va putea fi urmărită și în linkul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel