Revoltă în Greenfield. Urbanistul Alexandru Pânișoară, despre declarațiile lui Nicușor Dan

Alexandru Pânișoară
Alexandru Pânișoară

Urbanistul Alexandru Pânișoară a reacționat după ce Nicușor Dan a anunţat că nu va face niciun demers pentru un drum permanent prin pădurea Băneasa, dar că va susţine proiectele care prevăd drumuri de ieşire în şoseaua de centură pentru locuitorii din cartierul Greenfield.

„Nu sunt de acord şi nu voi face niciun demers pentru un drum permanent prin pădure (cu atât mai mult cu cât s-au parcelat terenurile de o parte şi alta a drumului de către proprietari care vor să construiască)”, a spus Primarul General. Vedeți aici mesajul integral - https://www.dcnews.ro/desi-rezolvarea-problemei-cu-drumul-spre-greenfield-statea-in-pixul-lui-nicusor-dan-primarul-da-vina-pe-dezvoltator-nu-voi-face-niciun-demers-pentru-un-drum-permanent-prin-padure_901082.html

Urbanisul Alexandru Pânișoară îl contrazice și spune că este o dezinformare grosolană să spui că „s-au făcut parcele de-o parte și de alta a drumului închis de Romsilva către Greenfield ca să se construiască”.

„Nicușor Dan spune că s-au făcut parcele de-o parte și de alta a drumului închis de Romsilva către Greenfield ca să se construiască...

Ce dezinformare grosolană!

În imaginea de mai jos vedeți reprezentat drumul și așa zisele parcele, care nu există așa cum susține! Parcela galbenă este de dinainte să se înceapă lucrările la Greenfield...

În al doilea rând, chiar și dacă s-ar fi parcelat, NU se poate construi în pădure. Da, știu, sună idilic, casă în pădure... M-a vizitat și pe mine această idee și am fost la Romsilva să mă documentez, am renunțat!

Ca să poți face o casă în pădure trebuie în primul și primul rând să scoți bucata de teren pe care vei construi (casa, aleile, gardul, orice construcție se va face și instalație) din fondul forestier. Ca să poți scoate din fondul forestier teren e foarte, foarte, foarte, foarte complicat și scump. De ce? Legea  interzice diminuarea fondului forestier.

Atenție! Fond forestier nu înseamnă doar teren acoperit de arbori, ci și drumuri sau terenuri pe care nu e plantat nimic, dar au această destinație. Ca să nu diminuezi, dar în același timp să poți construi într-o pădure, trebuie să dai la schimb în raport de 1/5 o bucată de teren care nu e în fondul forestier, în proximitatea pădurii din care vrei să scoți terenul din fond și să permită împădurire, plus o taxă care se calculează după niște algoritmi.

Dacă vrei să construieși o casă cu o amprentă la sol de 100mp, la care pui o cale de acces, un gard pentru teren și o platformă pentru parcare (chiar și cu balastru) trebui să scoți din fondul forestier aproximativ 150mp.

Ca să scoți 150mp trebuie să dai la schimb un teren lângă acea pădure de 750mp și o taxă pe care ți-o va calcula Romsilva. Tot procesul poate dura câțiva ani că se face prin hotărâre de guvern. Chiar și așa, gândiți-vă ce înseamnă să ai un teren de 750mp ca valoare plus taxa, pentru o casă de 100mp. Mai bine îți împădurești terenul singur, în 10 ani ai propria pădure și fără să încalci legea și faci și bine mediului”, a explicat Alexandru Pânișoară.

Cât despre Clotilde Armand, Alexandru Pânișoară a zis:

„Dovada vie a incompetenței, necunoașterii, imposturii. Ori nu vreți, ori nu puteți! Atâta ignoranță și lipsă de respect față de lege și față de onestitatea oamenilor.

Doamnă Primar Clotilde Armand, vă rog să vă luați alături de dumneavoastră oameni care știu legea și știu ce vorbesc. Nu mai aruncați informații false, lipsite de temeinicie, consistență, ca și cum noi suntem niște năroade care stăm cu gura căscată la ceea ce debitați. Respectați cetățenii, respectați legea, respectați inteligența oamenilor și nu ne mai tratați ca pe niște proști. Recunoașteți că nu puteți!

Vă las mai jos extras din codul silvic

Art. 54(2) Accesul public în fondul forestier naţional cu autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede este interzis, cu excepţia activităţilor sportive, de recreere şi turism organizate, care se pot practica pe drumurile forestiere sau pe trasee special marcate şi omologate...

Art. 83(2) Drumurile forestiere sunt căi de transport tehnologic, de utilitate privată, utilizate pentru: gospodărirea pădurilor, desfăşurarea activităţilor de vânătoare şi pescuit sportiv, intervenţii în caz de avarii, calamităţi sau dezastre, fiind închise circulației publice, cu excepţia activităţilor sportive, de recreere şi turism, organizate, care se pot practica numai cu acordul proprietarului, iar în cazul pădurilor proprietate publică a statului, cu acordul administratorului acestora, cu respectarea prevederilor art. 54 alin. (2)...”, a mai zis Alexandru Pânișoară.

VEZI ȘI: Clotilde Armand, dându-și seama de dezastrul electoral, l-a lăsat în offside pe Nicușor Dan care, prin mișcarea făcută, pare că nu mai vrea să candideze pentru al doilea mandat la Primăria București - https://www.dcnews.ro/clotilde-armand-dandu-si-seama-de-dezastrul-electoral-l-a-lasat-in-offside-pe-nicusor-dan-care-prin-miscarea-facuta-pare-ca-nu-mai-vrea-sa-candideze-pentru-al-doilea-mandat-la-primaria-bucuresti_901029.html

VEZI ȘI: Haos în Greenfield (Sectorul 1). Caramitru: Oamenii nu au pe unde sa iasă din casă. În București nu e bine să construiești case că ești imediat un nenorocit, trebuie sa trăim eco, în corturi cumva - https://www.dcnews.ro/haos-in-greenfield-sectorul-1-caramitru-oamenii-nu-au-pe-unde-sa-iasa-din-casa-in-bucuresti-nu-e-bine-sa-construiesti-case-ca-esti-imediat-un-nenorocit-trebuie-sa-traim-eco-in-corturi-cumva_901049.html

Duminică, dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a susţinut că Administraţia Municipiului Bucureşti "a dat dovadă de nepăsare şi lipsă de respect pentru miile de oameni" din cartierul Greenfield în cazul blocării accesului locuitorilor din zonă pe porţiunea de drum din strada Vadul Moldovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel